Nya bussar

Nu byter vi ut alla våra bussar. Vår bussentreprenör Nobina har 159 nya linjebussar som håller på att rullas ut i trafiken.

Lättare för alla att åka buss i Värmland

Bussarna är så kallade lågentrébussar. Hela den främre delen av bussen har låggolv. Det gör det lättare för resenärer med rullatorer, rullstolar eller barnvagnar att gå på och av.
Bussarna uppfyller kraven på användbarhet för personer som har nedsatt rörlighet, syn eller hörsel.

Bakre delen har så kallat teatergolv som lutar för bra sikt och av samma skäl är det fönsterglas bakom föraren.

Säkerhet i fokus

För att förhindra olyckor är alla linjebussar utrustade med ett överkörningsskydd på höger sida, utvecklat och producerat i Värmland av värmländska företag.

Alla platser i bussen har trepunktsbälte. I varje buss finns dessutom två barnstolar. Stolen, som integrerats i sätets stolsrygg, är gjord för barn som väger upp till 20 kilo (upp till cirka fyra år). Ett enkelt handgrepp är det enda som krävs för att förvandla det vanliga sätet till en bilbarnstol.

Många bekvämligheter

Alla bussar är utrustade med gratis internet, luftkonditionering och med övervakningskameror för ökad trygghet. Mellan läslamporna vid varje sittplats finns ett usb-uttag, där du kan ladda din mobiltelefon. Alla säten är fällbara med fotstöd och armstöd. Ett antal platser har bälteskrokar som sänker bältet för mindre personer, exempelvis barn.

Bara vikbara cyklar

Vi har tyvärr inte plats att ta med cyklar ombord på våra nya bussar. Vikbara cyklar kan tas med i mån av plats och ska placeras i bagageutrymmet. Det finns bara utrymme för två sådana cyklar samtidigt.

Vanliga frågor

Mer om våra nya bussar


Skriv ut sida