Ny betaltjänst i mobilapp för smidigare tjänsteresor

Publicerad

Som första trafikbolag i Sverige lanserar vi nu en smart tjänst i vår mobilapp: Företag flex mobil. Företag eller organisationer som ansluter sig till tjänsten kan erbjuda sina anställda möjligheten att enkelt köpa biljett för sina resor i vår mobilapp. Landstinget i Värmland är först ut att ansluta sig till tjänsten.

– Det ska vara smidigt att resa kollektivt, inte bara till och från jobbet utan även under arbetstid. Därför är vi väldigt glada att lansera tjänsten Företag flex mobil, säger Katrin Berggren, försäljningsansvarig på Värmlandstrafik.

Den efterlängtade tjänsten är möjlig tack vare att ett nytt betalsätt, så kallat företagskonto, har lagts till i Värmlandstrafiks mobilapp. Anställda på företag eller organisationer som ansluter sig till tjänsten kan enkelt söka, betala och få en mobilbiljett för sin resa direkt i appen. Företaget efterfaktureras för de resor som deras anställda gör.

Företaget bestämmer själv vilka anställda som får förmånen att använda tjänsten. Det görs enkelt genom att en administratör lägger upp användare i systemet via en webbportal. Detta ger en bra översikt av de anställdas resor och är samtidigt ett effektivt verktyg för att minska bilåkandet.

Landstinget i Värmland är först ut i Värmland att ansluta sig till Företag flex mobil. De har också varit delaktiga i arbetet att utveckla konceptet.

– Vi vill uppmuntra våra medarbetare att åka mer kollektivt. Med den här tjänsten blir detta betydligt enklare än tidigare och vi hoppas givetvis att det gör det möjligt att få ner antalet mil tjänsteresor som idag görs med bil, säger Curt Monfelt, miljöchef på landstinget.

Här kan du läsa mer om Företag flex mobil

Curt Monfelt, Katrin Berggren, Miranda Fredriksson och David Widlund.

Curt Monfelt, miljöchef landstinget, Katrin Berggren, försäljningsansvarig Värmlandstrafik, Miranda Fredriksson, miljösamordnare landstinget och David Widlund, marknadschef Värmlandstrafik visar upp nya betallösningen för tjänsteresor