Nu stänger vi framdörrarna på bussarna

Publicerad

Skylt med texten: "Den här delen av bussen är tillfälligt avstängd".

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 kommer du som reser med buss i Värmland från och med måndag, 10 januari, bara att kunna stiga på och av genom de bakre dörrarna. Detta för att minska förarnas direktkontakt med resenärerna. Beslutet att stänga framdörrarna igen har tagits gemensamt av Nobina, Keolis och Region Värmland Kollektivtrafik.

När framdörrarna är stängda är det inte längre möjligt att köpa biljetter eller få hjälp med olika biljettfrågor framme hos föraren. Endast biljetter köpta i förväg såsom mobilbiljett, förköpsbiljetter från ombud och automater och periodbiljetter gäller. Givetvis får du som behöver extra hjälp med rullstol, är synskadad, minderårig eller har andra särskilda behov även i fortsättningen hjälp av våra förare.

Läs mer om resor med kollektivtrafiken och covid-19 här.

Detta gäller

  • Förköpta enkelbiljetter och mobilbiljetter visas upp för föraren vid framdörren innan resenären kliver ombord i bakdörren.
  • Periodbiljett läses av i den bakre kortläsaren.
  • I tätortstrafik kan du köpa enkelbiljett med reskassa (autoköp) i den bakre kortläsaren.
  • Vi kan tyvärr inte erbjuda den extra seniorrabatten kl 10-14, barnvagnsrabatt kl 10-14 eller närresebiljett under den tid vi har framdörrarna stängda, eftersom dessa biljetter är styrda till köp hos föraren. Du som drabbas av detta kan ansöka om kompensation genom att göra ett kundärende. Enklast gör du det via detta formulär.
  • Du som byter från anropsstyrd trafik till buss visar upp mobilbiljett eller förköpsbiljett för återstående sträcka.
  • Du som är färdtjänstresenär visar upp tillståndsbevis och mobilbiljett eller förköpsbiljett för hela sträckan.

Detta gäller när du reser med Karlstadsbuss

  • Du köper enkelbiljett med reskassa (autoköp) och läser av periodbiljetter som vanligt i någon av kortläsarna ombord. Dessa finns längst bak eller strax bakom förarplatsen.
  • Mobilbiljett visas upp för föraren vid ombordstigning.

 

Allmänna råd vid resor i kollektivtrafiken

Läs mer om resor med kollektivtrafiken och covid-19 här.