Nu lanserar vi Flex-biljetten

Publicerad

Nyhet! Rabatt även för studenter och seniorer.

Nu lanserar vi en ny biljett.
Med Flex 10/60, som den nya biljetten heter, reser du 10 dygn när du vill under en 60-dagarsperiod.

Från och med den 9 maj drar vi igång försäljningen efter att ha testat produkten i skarpt läge i vår trafik under en tid.

Flex 10/60 är en efterfrågad produkt.
Biljetten passar perfekt för dig som jobbar hemifrån ibland, eller om du behöver ta bilen till jobbet då och då. Biljetten tycker vi är bästa alternativet för dig som inte har behov av att köpa en traditionell periodladdning.

Biljetten är en gemensam produkt som finns både i Värmlandstrafiks och Karlstadsbuss system och biljetten gäller både tätort och i vår regionaltrafik.

Ett annat plus är att du som är senior (65+) eller student får rabatt på denna biljett.
Bra – eller hur?

Flex 10/60 finns för tätort, en färg, två färger och länet.

Här hittar du prisinformation och mer om vår nya biljett

Tätortsbiljetten i Karlstadsområdet delar vi med Karlstadsbuss.
Vår gemensamma version av Flex 10/60 gäller i hela zon 3021 (Hammarö och Karlstad tätort inklusive exempelvis Skattkärr och Vallargärdet).

Du får 10 valfria resdagar som ska användas inom 60 dagar.
Varje resdag gäller för kalenderdag och fram till kl 03.59 följande dag. Biljetten ger dig obegränsat antal resor med Värmlandstrafiks bussar och tåg (och Karlstadsbuss om laddningens giltighet innefattar Karlstad) under resdagens giltighetstid.

Flex 10/60 gäller däremot inte på SJs eller Tågåkeriets tåg.

Med den nya biljetten testar vi också två nya resenärskategorier, som ännu så länge bara gäller på Flex 10/60; student och senior.

Senior: Gäller för dig som är 65 år och äldre. Gäller även personer med Försäkringskassans förmånsintyg. Åldern ska kunna styrkas med legitimation.
Student: För dig som studerar på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning, med en studietakt på minst 75 %. Giltig studentlegitimation och ID ska kunna visas upp.SFI och övriga icke studiemedelsberättigade utbildningar ger inte rätt till studentrabatt.

Flex 10/60 säljs tills vidare ombord på buss, hos kundcenter och hos våra ombud.
Eftersom det handlar om en provperiod som senare ska utvärderas finns biljetten till att börja med inte i automater, inte i webbshopen eller i vår app.

Du aktiverar din resdag så här
• I bussens biljettmaskin där föraren aktiverar resdagen manuellt.
• I den extra kortläsaren aktiveras resdagen automatiskt.
• I tågvärdens app aktiverar tågvärden resdagen manuellt.

På biljettmaskinens display och i den extra kortläsaren syns hur många resdagar som är kvar. Om det finns en aktiverad resdag på kortet syns hur länge resdagen är giltig. Om det endast finns oaktiverade resdagar visas sista giltighetsdag i 60-dagarsperioden.

• I tågvärdens kontrollapp syns resdagens giltighet på aktiverad resdag och hur många resdagar som finns kvar.
• I den stora biljettautomaten och den lilla biljettautomaten syns resdagens giltighet på aktiverad resdag. I den lilla även hur många resdagar som finns kvar.
• I webbshopen finns tyvärr inte produkten registrerad ännu, så där går det inte att se saldot.

Flex 10/60-biljetten finns ännu så länge inte i vår app.

På originalköpkvittot syns köpdatum (som är startdatum för 60-dagarsgiltigheten) och återstående antal resdagar. På kvittokopian går det tyvärr inte att se köpdatum. Där står istället det datum man tar ut kvittokopian.

Inköpsdatumet är viktigt, det är från det datumet 60-dagarsperioden räknas. Vi rekommenderar därför du att sparar originalkvittot.

Trevlig resa med våra nya flexibla biljett.