Nu kan du göra autoköp på bussen

Publicerad

Nu kan du göra Autoköp med ditt kort på bussen i tätorttrafiken i Arvika, Kristinehamn, Säffle och Hammarö.

Nu kan du göra autoköp i tätortstrafiken i Arvika, Kristinehamn, Säffle och på Hammarötrafiken.
Med ditt kort köper du biljetten själv direkt i vår automat.
Det är samma funktion som finns ombord på Karlstadsbuss bussar.

Autoköp kan du göra på dessa linjer:
Arvika: 50, 51, 52
Kristinehamn: 60, 61, 62, 63, 64, 65
Säffle: 80
Hammarö: 900, 901, 902, 903, 904, 910, 911, 912, 913, 914

Det här är en lösning som enbart fungerar i tätortstrafik och med en tillhörande priszon. Den kan inte användas när man vill köpa en biljett från en zon till en annan. Då behöver du fortfarande köpa din biljett på annat sätt; i appen, från biljettautomat eller hos något av våra försäljningsställen.
I vanliga fall, när vi inte har framdörren på bussen stängd, kan du också köpa din biljett hos föraren. Autoköp fungerar heller inte när en buss som kör en länslinje kommer in i tätortszonen och tar ombord kunder.

# Hur gör jag ett Autoköp?
Autoköp är enkelt. Om du vill betala med reskassa lägger du bara sitt resekort (Värmlandskort eller Karlstadsbuss Resekort) mot den bakre kortläsaren för att köpa en enkelbiljett.
Autoköpet tar lite längre tid att genomföra än det gör att läsa av en periodbiljett. Du behöver hålla upp ditt resekort någon sekund längre. En grön lampa visar sedan att köpet gått igenom.

# Hur vet kortläsaren priset?
Resekorten är i grunden inställda på kategorin vuxen och därmed dras belopp från reskassan motsvarande tätortsbiljett för vuxen. Vill du i stället ha skolungdoms- eller ungdomspris som
förval kan våra försäljningsställen hjälpa till för att få rätt kategori inställd på kortet.

# Hur gör jag om jag vill köpa biljett för flera personer?
Då behöver du köpa biljett på annat sätt; i appen, från biljettautomat eller hos försäljningsställe. Just nu kan du bara köpa biljett till en person med autoköp.