Bussklubben nu igång i Arvika

Publicerad

Hurra! I dag är det äntligen premiär för Bussklubben i Arvika. Detta innebär att det nu är omkring 1 000 skolskjutsberättigade barn i Värmland som har tillgång till appen som ska göra resan till och från skolan både tryggare och roligare.

Bussklubben innehåller en rad smarta funktioner så som störningsinformation i notisform, realtidskarta som visar var bussen är och roliga spel och quiz. Syftet med appen är att både barn och deras närstående snabbt kan nås med trafikinformation men också att göra resan till skolan mer lustfylld.

Arvika är den andra kommunen i Värmland där appen lanseras. Grums, som var premiärkommun, har erbjudit appen sedan hösten 2020 och här har eleverna haft ett viktigt uppdrag att testa de olika funktionerna under en pilotperiod.

Läs mer om Bussklubben här

Bussklubben är utvecklad av Värmlandstrafik, en del av Region Värmland. Syftet med appen är att både barn och deras närstående snabbt kan nås med trafikinformation men också att göra resan till skolan roligare. Målet är att alla barn som är skolskjutsberättigade i Värmland ska få tillgång till appen.