Nu är busstationen i Arvika invigd

Publicerad

Nya busstationen i Arvika invigs genom att ett blågult band körs av av en buss från Värmlandstrafik. Kollektivtrafiknämndens ordförande Jesper Johansson och Arvika kommunlaråd Peter Söderström håller i var sin ände av bandet.
Nya busstationen i Arvika invigs genom att ett blågult band körs av av en buss från Värmlandstrafik. Kollektivtrafiknämndens ordförande Jesper Johansson och Arvikas kommunalråd Peter Söderström håller i var sin ände av bandet.

Idag har vi invigt den nya busstationen i Arvika.
Bussen körde av det bågula bandet som ordföranden i Kollektivtrafiknämnden i Region Värmland, Jesper Johansson (MP), och Arvikas kommunalråd Peter Söderström (S) höll upp.

Totalkostnaden för ombyggnaden uppgår till ca 10 mkr och våra resenärer möts av en attraktiv och välkomnande anläggning som anpassats för att skapa bästa möjliga tillgänglighet i en bekväm, trygg och säkrare miljö.

Invigt och klart. Jesper Johansson och Peter Söderström håller var sin bit av det blågula bandet som klippts av en buss.
Arvika busstation trafikeras av 20 st lokala och regionala busslinjer och antalet påstigande under 2019 uppgick till ca 110 000.

Förslaget till utformning av den ombyggda anläggningen är framtaget av Region Värmland Kollektivtrafik i samarbete med Arvika kommun och Nobina. Projekteringen är utförd av Ramboll Sweden AB och ombyggnaden är genomförd av NCC.
Arbetena med ombyggnaden påbörjades i början av april och var färdigställda och slutbesiktigade i september i enlighet med tidsplaneringen.

Busstationen blir ett nav i kollektivtrafiken i Arvika säger kommunalrådet Peter Söderström när han intervjuas av Sveriges Televisions Värmlandsnytt.

Tre nöjda beslutsfattare när den nya busstationen i Arvika invigdes. Kommunalrådet Peter Söderström (S), Markus Bergman, chef busstrafik på Region Värmland kollektivtrafik och Jesper Johansson, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Värmland.