Våra biljetter och kort på tåg

På vår tågoperatör Vys tåg har tågvärdarna utrustning för att läsa Värmlandskort och aktivera vilande periodladdningar. Det går inte att betala enkelbiljetten med reskassa eller kontanter men det går bra att betala med bankkort eller Swish. Det är Vys priser som gäller vid köp av enkelbiljett ombord på tåget. Vys egna pendlarkort och partibiljetter gäller på Vys tåg, även på sträckor inom Värmland.

SJs och Tågabs tåg är inte utrustade med maskiner som kan läsa våra kort. Därför behöver du kombinera din periodladdning på Värmlandskortet med ett aktiveringskvitto för att styrka giltigheten. Kvittots kortnummer måste stämma överens med kortet. På Tågabs tåg gäller periodladdningarna på samma sätt som på SJ:s tåg.

Tänk på att underlätta för tågvärden och snabba på viseringen genom att vika aktiveringskvittot och förvara det på sådant sätt att det är lätt att läsa kortnummer, biljettyp och giltighetstid utan att behöva plocka ut det ur plastfickan.

Karlstad – Kongsvinger

När Vy kör
Värmlandstrafiks enkelbiljetter och periodladdningar gäller fram till Charlottenberg. Pendlar Plus-laddning gäller till Kongsvinger. Våra periodladdningar gäller som delbetalning för resor inom Värmland.

Det är Vys priser som gäller vid köp av enkelbiljett ombord på tåget. Du betalar med bankkort eller Swish. Vill du betala med reskassa och därmed få rabatt köper du din enkelbiljett innan du går ombord.

Vys egna pendlarkort och partibiljetter gäller på Vys tåg, även på sträckor inom Värmland.

När SJ kör
SJ snabbtåg: Värmlandstrafiks länsladdning, 24- och 72-timmarsladdning, gymnasieladdning, praktikpass, Provåkarkort, Nyinflyttadkort och Länskort Plus gäller fram till Arvika. Pendlar Plus-laddning gäller till Kongsvinger.
Periodladdningsresenärer hänvisas till vagn 4 och gäller i mån av plats. Ingen platsreservation.
Resenären visar kvitto på giltig laddning. Kvittots kortnummer måste stämma överens med kortet.

Flex 10/60 gäller inte på SJs eller Tågåkeriets tåg.
Periodladdningarna gäller inte som delbetalning.

Karlstad – Örebro

När Vy kör
Vid köp av enkelbiljett ombord på tåget gäller Vys priser. Du betalar med bankkort eller Swish. Vill du betala med reskassa och därmed få rabatt köper du din enkelbiljett innan du går ombord, endera hos något av Värmlandstrafiks försäljningsställen eller i biljettautomat. Du kan förstås också köpa enkelbiljett i Värmlandstrafiks app och få samma rabatt som vid betalning med reskassa.

Värmlandstrafiks enkelbiljetter och periodladdningar gäller fram till Degerfors. Pendlar Plusladdning gäller till Örebro. Våra periodladdningar gäller som delbetalning för resor inom Värmland.

Däremot kan inte enkelbiljetter eller periodladdningar  användas som delbetalning vid resor över länsgränsen bortom Degerfors och på sträckor i Örebro län.

När SJ och Tågåkeriet kör
SJ snabbtåg (utom två*): Värmlandstrafiks länsladdning, 24- och 72-timmars, gymnasieladdning, praktikpass, Provåkarkort, Nyinflyttadkort och Länskort Plus gäller fram till Degerfors.
Pendlar Plus-laddning gäller till Hallsberg/Laxå.
Periodladdningsresenärer hänvisas till vagn 4 och gäller i mån av plats. Ingen platsreservation.
Resenären visar kvitto på giltig laddning. Kvittots kortnummer måste stämma överens med kortet.

Flex 10/60 gäller inte på SJs eller Tågåkeriets tåg.
Periodladdningarna gäller inte som delbetalning.

* Ingen periodladdningsgiltighet på tåg nummer 620 Karlstad-Hallsberg och nummer 649 Hallsberg-Karlstad.

Karlstad-Åmål

När SJ, Tågab och Västtrafik kör
Värmlandstrafiks länsladdning, 24- och 72-timmarsladdning, gymnasieladdning, praktikpass, Provåkarkort, Nyinflyttadkort, Länskort Plus och Pendlar Plus-laddning gäller till Åmål.
Resenären visar kvitto på giltig laddning. Kvittots kortnummer måste stämma överens med kortet.

Flex 10/60 gäller inte.

Periodladdning som delbetalning
Periodladdningarna ovan gäller som delbetalning i kombination med SJ:s enkelbiljett till/från Göteborg.
Länsladdning, Pendlar Plus, Provåkarkort, Nyinflyttadkort och Länskort Plus gäller som delbetalning i kombination med Västtrafiks Kommunladdning Åmål, Flerkommun, Flerkommun +, Regionen runt, Regionen runt Xtra, Regionen runt Provåkarkort och Fritid 100 dgr (ska vara tidsmässigt giltig då tåget avgår från Åmål) till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg.
Skolkortsprodukter (grundskole-, gymnasieladdning och praktikpass) gäller inte som delbetalning. Varken med SJ enkelbiljett eller i kombination med Västtrafiksprodukt.

Karlstad-Torsby

När Vy kör
Värmlandstrafiks enkelbiljetter och periodladdningar gäller. Det är Vys priser som gäller vid köp av enkelbiljett ombord på tåget. Du betalar med bankkort eller Swish. Vill du betala med reskassa rekommenderar vi att du köper din enkelbiljett innan du går ombord.


Skriv ut sida