KommunDialogen i halvtid

Publicerad

Dags för halvtid i vår serie av möten med de värmländska kommunerna i KommunDialog.
Efter vårt premiärbesök i Torsby i slutet av oktober har vi rest länet runt och i första hand gjort stopp hos våra tågkommuner.

-Vi har genomfört sju kommundialoger i länet under hösten. Det är otroligt positivt för oss att träffa respektive kommuns politiker och tjänstemän samt att få möta våra resenärer på detta sätt och vi har fått med oss många bra synpunkter för framtiden, säger Värmlandstrafiks vd Jessika Lundgren om höstens träffar

Vi har kollat vad man tycker om trafiken idag, efter tidtabellskiftet i december och på litet längre sikt inför T19, den tidtabell för 2019 som redan startat i den 15 månader långa tidtabellsprocessen för våra tåg.

-Vi hoppas att kommunerna, precis som vi, tycker att detta är viktiga frågor. Med ett bra genomförande av denna dialog undviker vi sena lösningar och skapar en bättre och mer relevant kollektivtrafik för både in- och utpendling från kommunerna.

Hur tycker du att det fungerar idag, vad vill du ha kvar i nuvarande tidtabell och vad saknar du? Det är några av frågorna vi ställt.

Här är listan för höstens träffar:
26/10 Torsby, 13/11 Sunne, 14/11 Säffle,, 27/11 Eda, 30/11 Arvika, 6/12 Kil, 14/12 Kristinehamn.

På andra sidan nyår är det dags för ett knippe nya kommuner att säga sitt om den värmländska kollektivtrafiken.

Ytterligare nio träffar är inbokade. Först ut är Grums  den 11 januari och därefter Hammarö 17/1. Därefter följer övriga kommuner innan vi är mål någon gång i mars.

Dessutom kommer första mötet med det nya resenärsforumet för Fryksdalsbanan troligen att hållas tidigt nästa år. Resenärsforumet är ett resultat av KommunDialogens träffar längs banan där en rad mångåriga pendlare med stor erfarenhet av trafiken ingår.