Kommentar på olycklig incident i Ekshärad

Publicerad

I söndags kväll inträffade en olycklig händelse i vår servicetrafik. En av våra färdtjänstkunder nekades att åka med ett av våra fordon på grund av att han inte kunde betala för sin resa (kortbetalning). Mannen hade åkt färdtjänst från sitt hem utanför Ekshärad till centrum. Det var när han skulle hem igen som han nekades transport. Mannen tog sig senare under kvällen hem med hjälp av privatperson som skjutsade hem honom.

Värmlandstrafik beklagar händelsen:
– Föraren gjorde inte formellt fel, men konsekvensen av beslutet blev olyckligt. Vi har tydliga rutiner och regler som trafikföretagen jobbar efter, bland annat att alla våra kunder ska betala för sig i all vår trafik. Det är upp till trafikföretaget att göra bedömningen i enskilda fall, samtidigt är det viktigt att våra förare har fingertoppskänsla så att beslutet de tar inte leder till en farlig situation. Vi på Värmlandstrafik kommer att ta en diskussion med det berörda trafikföretaget, säger Anders Wahlén, servicetrafikchef.

Det är alltså betalning med bankkort som gäller i vår färdtjänsttrafik. De kunder som inte kan hantera betalkort kan kontakta våra färdtjänstbedömare som då beslutar om en fakturamöjlighet ska skrivas in i det individuella färdtjänsttillståndet.