Kollektivtrafik: Värmland i Sverigetoppen

Publicerad

Två resenärer står vid bussarna på Karlstads busstation.

Den värmländska kollektivtrafiken är bland Sveriges bästa gällande kundnöjdhet 2017 och Karlstadsborna är mest nöjda i landet med sin kollektivtrafik.

Värmlandstrafik (länstrafiken) och Karlstadsbuss (stadstrafiken) deltar i den branschgemensamma intervjuundersökningen Kollektivtrafikbarometern. Totalt görs 1 200 telefonintervjuer för respektive bolag per år bland slumpvis utvalda värmlänningar i åldern 15-75 år.

När det gäller frågan om hur man upplever den senaste resan så placerar kollektivresenärerna Värmland på delad andra plats.
De värmländska resenärerna som regelbundet reser med kollektivtrafiken är bland landets mest nöjda.
Värmland är på delad andra plats avseende betyget för den senaste resan. 83% av de tillfrågade ger betyg 4 eller 5 på den frågan.

-Att våra kunder som regelbundet reser med oss är bland landets mest nöjda är ett kvitto på att vi är på rätt väg med vår kundresa, där vi vill fortsätta utveckla vår verksamhet i nära samarbete med våra resenärer, säger Värmlandstrafiks vd Jessika Lundgren.

Karlstadsbuss är landets bästa bolag tycker de tillfrågade som ger bolaget 84 procents kundnöjdhet. Det är tredje året i rad som Karlstadsbuss toppar.

– Vi försöker ständigt att lyssna på våra kunder och låta deras önskemål slå igenom i utvecklingen av Karlstadsbuss och vi är glada och tacksamma att få denna bekräftelse, säger Mattias Bergh, chef för Karlstadsbuss.

Keolis är operatör för Stadstrafiken i Karlstad åt Karlstadsbuss och Nobina för busstrafiken i Länet för Värmlandstrafik.

-Vi vill givetvis tacka våra resenärer för det positiva betyget. Tillsammans med våra leverantörer av trafiken, Nobina (buss) samt SJ och Tågkompaniet (tåg), jobbar vår personal varje dag för att skapa en trygg och säker resa för våra kunder.