Klart för trafikstart med ny servicetrafik

Publicerad

Anders Wahlén, chef för servicetrafiken i Värmlandstrafik.

På fredag (22/12) startar de nya trafikavtalen i servicetrafiken i Värmland när fyra bolag tar över efter Keolis, som sade upp avtalet efter bara ett år i somras.
-Vi känner oss trygga inför trafikstarten, säger Anders Wahlén, chef för servicetrafiken i Värmlandstrafik.

 

Fyra bolag tar över efter Keolis. Trafiken blir ny i fem av de sex körområdena i Värmland. I Körområde 2 (Säffle och Grums) fortsätter Karlstad Taxitransporter AB köra trafiken. Bolaget har ett gällande avtal som fungerat mycket bra under ett drygt år sedan trafikstarten i juli 2016.

Karlstad Taxitransporter kommer nu också att köra trafiken i Körområde 4 (Kil, Forshaga, Hammarö och Karlstad).

-Vi får in bra företag med bra personal, säger Anders Wahlén som känner sig trygg med det arbete som utförts inför fredagens trafikstart.

– Man ska komma ihåg att det är ett jättearbete som utförts av alla inblandade både hos oss på Värmlandstrafik och ute bland företagen som ska köra trafiken. Vi har haft väldigt kort tid och på en del håll har det jobbats i praktiken dygnet runt den senaste tiden.

Det faktum att det i den nya trafiken även finns ett antal underleverantörer till de bolag som vunnit upphandlingarna i respektive körområden bekymrar heller inte.
– Det är ingen nyhet i vår verksamhet. Tvärtom är vi trygga med den robusthet som finns inom de bolagen som vi skrivit avtal med. Det finns resurser både på personal och fordon som snabbt kan komma in i verksamheten, säger Anders Wahlén.

Det nya trafikavtalet startar två dagar före julafton, som traditionellt är servicetrafikens intensivaste tid på hela året.

-Vi har under en lång tid känt till den nya trafikstarten den 22 december och därför kunnat planera vår trafik under julhelgen i god tid, säger Wahlén.

Jobbet inför trafikstarten har varit intensivt.
-Vi har på fyra månader efter Keolis uppsägning genomfört en upphandling och tecknat avtal och på kort tid säkerställt trafiken, säger Jessika Lundgren, vd på Värmlandstrafik.

Keolis sade upp avtalet med Värmlandstrafik efter mindre än ett år av de avtalade fem, den 22 juni i år.

# Körområde 1 (Västra)
(Arvika, Eda, Årjäng)
Arvika-Eda Taxitransporter AB. Kör idag skolskjuts och tätortstrafik åt Värmlandstrafik (åt Nobina i tätortstrafiken). En tidigare avtalspart i vår servicetrafik.

# Körområde 2 (Södra)
(Säffle, Grums)
Karlstad Taxitransporter AB. Har ett gällande avtal som fungerat mycket bra under ett drygt år sedan trafikstart i juli 2016.

# Körområde 3 (Östra)
(Kristinehamn, Filipstad, Storfors)
Rudskoga Taxi AB. Kör idag skolskjuts som underentreprenör till Nobina. Tidigare avtalspart i servicetrafiken och för servicelinjer. Kör även servicetrafik i Örebro län.

# Körområde 4 (Centrala)
(Kil, Forshaga, Hammarö, Karlstad)
Karlstad Taxitransporter AB. Se Körområde 2.

# Körområde 5 (Mitt)
(Hagfors, Munkfors, Sunne)
AB Trendtaxi. Trendtaxi kör idag skolskjuts och servicetrafik i Örebro och Södermanland.

# Körområde 6 (Norra)
(Torsby, Sysslebäck)
AB Trendtaxi. Se ovan.

Trafikstart med dessa leverantörer genomförs 22 december 2017.