Jörgen Kalitzki går till Värmlandstrafik

Publicerad

Nu är det klart att Jörgen Kalitzki blir Värmlandstrafiks nye kommunikatör. Han börjar i januari och kommer att arbeta med företagets digitala kanaler och presskontakter.

– Det känns väldigt kul att få in Jörgen i vårt lag, säger marknadschefen David Widlund. Det är en otroligt erfaren och kompetent person och dessutom väldigt trevlig.

– Han kommer att bidra stort i arbetet med att föra Värmland framåt.

Jörgen Kalitzki är 59 år och bor i Karlstad. Han har tidigare bland annat arbetat som sportjournalist, sportchef, teknisk redaktör, layoutchef och bilagechef på Värmlands Folkblad. Innan dess var han journalist på Bergslagsposten, Arboga Tidning och Bärgslagsbladet.

År 2001 anställde Färjestad BK honom som Elitseriens förste heltidsanställde presschef. Där arbetade han som kommunikationschef åren 2001 – 2015. Säsongen 2003-2004 utsågs han till årets presschef.

Jörgen har ingått i Elitseriens och Svenska Hockeyligans informations- och medieråd åren 2005-2015. Han var med och utvecklade Färjestad BK:s kommunikation och var ansvarig för organisationens interna och externa information och mediekontakter. Han var även ansvarig för publiceringen i de egna kanalerna på webb, Youtube, Facebook, Twitter och Instagram.

Under 2015 startade han egen verksamhet i Kalitzki Media.

1995 fick Jörgen tillsammans med Per Larsson Värmlands Journalistförenings Journalistpris för omgörningen av Värmlands Folkblad till tabloid. Han har skrivit två böcker: Pappas Pojkar En guldsaga, (Sportförlaget, 1998), och Färjestad BK 75 år, (huvudredaktör, eget förlag, 2007).

Privat är han gift, har två vuxna söner och är intresserad av musik, film, böcker, media och resor. Han kör gärna tvåhjuligt med och utan motor: Harley Davidson och racercykel.

– Jag tror Värmlandstrafik har något riktigt spännande på gång och jag är stolt och väldigt motiverad över att få vara en del av den framtidresan.

– Värmlandstrafik har alltid haft en hög kvalitetsnivå på texter och kommunikation och jag är ödmjuk inför uppdraget att fortsätta förvalta och utveckla det arvet.

Jörgen Kalitzki efterträder Sven-Ove Svensson som går i pension i januari.

Jörgen Kalitzki.

Jörgen Kalitzki.