I höst lanseras Bussklubben i Arvika

Publicerad

Bussklubben växer, i höst får även skolbarn som är berättigade skolskjuts i Arvika inbjudan till appen. Det betyder tryggare och roligare skolresor för 600 nya barn. Beslutet är ett viktigt steg på vägen för att lansera Bussklubben i hela Värmland.

Under läsåret 2020/2021 har vi tillsammans med förare, barn och deras närstående testat Bussklubben i Grums. Nu lämnar vi pilotperioden bakom oss och siktar mot terminsstart 2021 och ett nytt samarbete med Arvika kommun. En expandering som innebär att totalt 1 000 barn i Arvika och Grums som är berättigade skolskjuts (och deras närstående) får en inbjudan till appen i samband med skolstart.

Bussklubben innehåller en rad smarta funktioner, exempelvis störningsinformation i notisform, realtidskarta som visar var bussen är och roliga spel och quiz. Syftet med appen är att både barn och deras närstående snabbt kan nås med trafikinformation men också att göra resan till skolan mer lustfylld. Målet är att alla barn som är skolskjutsberättigade i Värmland ska få tillgång till appen – håll utkik efter lansering i din kommun!

Läs mer på Bussklubbens egna webbplats