Hela listan: Alla nya rabatter och biljetter

Publicerad

 

Rabatter för seniorer och studenter och flera nya periodbiljetter – den 12 december hittar du många biljett- och rabattnyheter i vårt sortiment. Här är hela listan: 

Studentrabatt

Nu införs studentrabatt på alla Värmlandstrafiks biljetter, på samma sätt som Karlstadsbuss haft under ett antal år. Som student får du rabatt på enkelbiljetter och periodbiljetter, både på de som gäller i tätort och på de som gäller ute i länet.

Läs mer

Seniorrabatt

Nu införs seniorrabatt på alla Värmlandstrafiks biljetter, på samma sätt som Karlstadsbuss haft under ett antal år. Som seniorer får du rabatt på enkelbiljetter och periodbiljetter, både på de som gäller i tätort och på de som gäller ute i länet. Seniorer får dessutom en extra rabatt klockan 10 – 14 på enkelbiljetter köpta ombord på bussen om biljetten betalas med reskassa. Gäller både i tätort och ute på länet.

Läs mer

Barnvagnsrabatt

Du som reser med barn i barnvagn får rabatt klockan 10 – 14 på enkelbiljett köpt med reskassa ombord på bussen. Gäller både i tätort och ute på länet. Det här erbjudandet gäller i mån av plats ombord.

Läs mer

Terminsbiljett skolungdom 

Värmlandstrafik lägger till terminsbiljett i sortimentet. Den gäller för skolungdom 0-19 år och finns för tätort, en färg, två färger och länet. Biljett för vårterminen gäller 1 januari-15 juni och biljett för höstterminen gäller 15 augusti-31 december.

Läs mer

Halvårsbiljetter för dig under 26 år

Periodbiljett för ett halvår i varianter för skolungdom och ungdom finns sedan tidigare hos Karlstadsbuss. Nu finns den de även i Värmlandstrafiks sortiment! Biljetten gäller i sex månader från aktivering och finns för tätort, en färg, två färger och länet. Priset motsvarar 5 stycken 30- dagars för respektive ålderskategori.

Läs mer

24- och 72-timmars för tätort

Du har tidigare kunnat köpa periodbiljett hos oss som gäller i hela länet i 24 eller 72 timmar. Nu kommer de här biljetterna även att finnas för tätort (Arvika, Kristinehamn, Hammarö-Karlstad tätort, Säffle, Torsby)!

Läs mer 

 Priser efter 12 december 2021

Efter den 12 december kommer priset på några våra biljetter att höjas.* Detta innebär att priset på resor i tätort höjs med 5 procent och resor i 1-2 zoner med 3 procent. Priset för längre resor 3-4 zoner har ett oförändrat pris. (se prisexempel för enkelbiljetter här ) Parallellt med detta har vi infört flera rabatter, exempelvis seniorrabatt och studentrabatt.

*Det är Region fullmäktige som fastställer ramen för genomsnittlig prishöjning, som för för 2022 är 3 procent. Kollektivtrafiknämnden beslutar sedan om detaljutformningen av priserna och biljetterna. Justeringarna i våra priser behövs för att kunna hänga med i andra kostnadsutvecklingar i samhället såsom löner, bränsle och fordonsunderhåll.

En gul platta där det står: Håll koll! Den tolfte december byter vi tidtabeller.

Nya tidtabeller för 2022

Den 12 december byter vi tidtabeller inför 2022 och med det kommer en och annan nyhet!

Nytt från och med den 12 december är detta:

+ Vi har växlat upp Hammarötrafiken med bland annat tätare turer mellan Skoghall och Karlstad.

+ Vi sätter in en morgontur och en eftermiddagstur mellan Arvika busstation och Grums resecentrum (utan byten) med linje 116. Klicka här för busstidtabell!

+ Tåget mellan Torsby och Karlstad får ett nytt stopp i Öjervik

+ Busslinjerna 100, 200, 400, 500, 600 och 700 kommer åter att trafikera Drottninggatan på vägen ut ur Karlstad. Linjerna 300 och 800 kör direkt till hållplats Karolinen från Busstationen och trafikerar inte hållplats Drottninggatan.

Nya tidtabeller

På vår tidtabells-sida hittar du alla nya tidtabeller för vår trafik i Värmland.