Gamla Värmlandskort och Resekort

Publicerad

Livslängden på våra äldsta Värmlandskort och Karlstadsbuss Resekort börjar gå mot sitt slut.
Kortämnet (själva plastkortet) har en begränsad livslängd på 10 år efter tillverkningen vilket innebär att de första Värmlandskorten och Resekorten som gavs ut när vi bytte biljettsystem hösten 2012 nu slutar fungera och behöver bytas ut.

Har du ett Värmlandskort eller Resekort vars giltighetsdatum har gått ut så visas ett felmeddelande i kortläsaren på bussen när du viserar ditt kort vid resa.

Vart vänder jag mig för hjälp?

Om du befinner dig i Karlstadsområdet så besöker du vårt kundcenter på busstationen. Där hjälper vi dig att föra över innehållet du har på det gamla kortet till ett nytt kort. Det nya kortet får du utan kostnad. Om du befinner dig i övriga länet besöker du något av Värmlandstrafiks försäljningsställen

Hur gör jag om jag inte kan betala min resa med mitt Värmlandskort eller Resekort?
Man ska alltid ha ett giltigt färdbevis när man åker med oss. Du kan enkelt köpa en biljett i vår app, betalning sker med Swish eller bankkort.

Hur vet jag när mitt Värmlandskort eller Resekort slutar fungera?
Det får du reda på genom en kortkontroll i en biljettmaskin hos kundcenter på busstationen eller hos något av Värmlandstrafiks försäljningsställen.