Fryksdalsbanan öppnas åter

Publicerad

Värmlandstrafikståg vid perrong.

Trafiken på Fryksdalsbanan återupptas enligt normal sommartidtabell från och med måndag 23/7.
Detta sedan Trafikverket inspekterat banans solkurvor som hållit banan stängd för persontrafik under större delen av tiden sedan den 1 juni.

– Ett positivt besked som nu gör att vi äntligen kan återgå till normal sommartidtabell, säger Per Sidetun trafikchef tåg på Värmlandstrafik.

Beskedet kom från operatören Tågkompaniet under fredagsförmiddagen.

Fryksdalsbanan har hållits stängd i två omgångar sedan början av juni och tvingat Värmlandstrafik att köra ersättningstrafik med buss längs banan.

– Det har naturligtvis varit jobbigt både för våra resenärer och för vår verksamhet att köra ersättningstrafik med bussar, men det finns också en säkerhetsaspekt och där kommer alltid tryggheten för våra resenärer först, säger Sidetun.

Trots att prognosen för den kommande veckan visar fortsatt varmt väder har Trafikverket tagit beslutet att banan kan öppnas för trafik.

– Vi litar helt på de besked vi fått från Trafikverket och deras entreprenörer att de åtgärder som gjorts för att banan ska vara trafikerbar är tillräckliga, men varken vi eller någon annan rår på vädret, säger Sidetun.

Beslutet att trafikera banan gäller tills vidare.

Trafiken kommer att köras enligt sommartidtabellen som gäller fram till den 19 augusti.
Du hittar sommartidtabellen här