Fria hemresor även hos Värmlandstrafik

Publicerad

Studentmössa.

Torsdag och fredag denna vecka är det utspring för gymnasiestudenterna och skolavslutning för grundskoleeleverna i Karlstads kommuns skolor. Kommunen och Karlstadsbuss delar ut biljetter för hemresan. Vi på Värmlandstrafik har också inbjudits att hjälpa till.
Följande gäller alltså på torsdag 15 juni då gymnasiestudenterna i Karlstad ”springer ut” och har sitt studentfirande och på fredag 16 juni då grundskolorna har sin avslutning och kommunen anordnar festivalen Lots of Love:

Karlstadbuss har egna biljetter som ungdomar kan hämta på kommunens trygghetscenter, på Ungdomsbussen och på kundcenter på Bibliotekshuset, utan att krav på legitimationskontroll görs. Erbjudandet gäller berörda ungdomar och även deras föräldrar.

Dessa biljetter gäller även på våra bussar och tåg inom Värmlandstrafik.

Biljetten är en enkelbiljett för Karlstadsbuss som är laddad på Karlstadsbuss engångskort.

Torsdag 15 juni och fredag 16 juni kl 16.00 – 04.00 gäller den här biljetten för en enkelresa från zon 3350 till valfritt resmål i länet. Giltighetstiden är 60 minuter men biljetten gäller till hemorten även om restiden överstiger en timme.

Gör så här: Engångskortet hålls upp mot bussens kortläsare och enkelbiljetten aktiveras.  Tågvärdarna aktiverar enkelbiljetten i appen.

Läs mer på Karlstad kommuns sida

http://www.karlstad.se/Nyheter/2017/juni/presstraff-31-maj-samverkan-infor-studenten/