Forma framtidens kollektivtrafik – Trafikchef Buss

Publicerad

Värmlandstrafiksbuss 901 mot Karlstad åker på väg bland andra trafikanter.

Värmlandstrafik är trafikorganisatör för kollektivtrafiken i Värmlands län. Vi ägs av Region Värmland som är ett samverkansorgan för de 16 kommunerna inom Värmlands län och Landstinget i Värmland. Totalt har vi 75 medarbetare placerade på kontor i Munkfors och Karlstad men bolaget sysselsätter totalt cirka 1000 personer inom kollektivtrafiken via upphandling av samarbetspartners.

Verksamheten driver och utvecklar all regiontrafik med bussar och tåg i Värmland och sköter tätortstrafiken i Arvika, Säffle och Kristinehamn. Vidare svarar vi för organisering av skoltrafik i 15 kommuner, länsfärdtjänst i 15 kommuner samt sjukresor för Landstinget i Värmlands räkning. Huvudkontoret ligger i Munkfors, ett kontor i Karlstad samt två kundcenter i Karlstad, vid busstationen och vid Centralsjukhuset.

Busstrafiken är det största trafikslaget i Värmlandstrafiks verksamhet, 180 bussar innebär flest fordon och flest km. Genom att ständigt följa upp och utveckla busstrafiken skapar Värmlandstrafik förutsättningar för värmlänningar att bo i hela Värmland och på så vis bidra till regional utveckling

Eftersom uppdraget har ett tydligt utvecklingsfokus där samarbetet med externa aktörer är avgörande för att öka värdet för resenären är det viktigt att du har erfarenhet av utvecklingsprocesser. Processerna är ofta komplexa därför är bör du vara van att uttrycka dig tydligt och arbeta strukturerat.

Trafiken, såväl tjänster som fordon, är upphandlade. Detta innebär att uppföljning och utveckling av avtalet sker kontinuerligt. För att vara framgångsrik i detta arbete behöver du ha lätt att skapa och bibehålla goda relationer.

Vår trafikchef bör ha ett genuint intresse för samhällsplanering, kundnytta och teknisk utveckling. Vilket kräver en innovativ förmåga och initiativ!

Du får gärna ha erfarenhet från trafik, logistik och infrastruktur

Tjänsten är direkt underställd VD och ingår i bolagets ledningsgrupp. Den egna avdelningen omfattar i dagsläget 9,5 tjänster bland annat inom kvalitetsledning och trafikplanering.

 

Vi tror att vår nya Trafikchef buss har

— akademisk bakgrund

— allmän kunskap inom ekonomi, juridik och avtalsuppföljning

— god kommunikativ förmåga

— intresse för logistik

— erfarenhet av strategiskt arbete i ledningsfunktion

 

Dessutom är du

— affärsdriven

— kundfokuserad

— strukturerad

 

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med Annica Ejnermark, EjnermarkSOULution, kontakta gärna henne på mail med frågor och skicka din ansökan till: annica@ejnermarksoulution.se

Sista ansökningsdag: 25 januari.