Dags att byta för gamla Värmlandskort

Publicerad

Hand håller upp Värmlandskortet. I bakgrunden en buske.
Livslängden på våra äldsta plastkort börjar gå mot sitt slut.
De gamla Värmlandskorten har en begränsad livslängd och nu börjar den första generationen av dessa kort att gå ut i datum.

Hösten 2012 införde vi nytt biljettmaskinsystem och bytte ut våra dåvarande Respass mot nya Värmlandskort. Den första sändningen av Värmlandskort börjar nu närma sig sitt bästföre-datum. Själva kortämnena Värmlandskort har nämligen en begränsad livslängd på 10 år efter tillverkning.

Utgångsdatumet kan man se i biljettmaskinens display. Våra periodladdningar däremot, har en lagringstid på två år då de ligger vilande på Värmlandskortet efter laddningen. Det betyder att det kortämne en periodladdning laddas till måste ha minst två års giltighetstid kvar. Är det mindre än två år kvar till kortämnets sista giltighetsdag så visas ett felmeddelande i biljettmaskinen. Reskassa däremot, har ingen teknisk bortre lagringstid så den påverkas inte av kortämnets sista giltighetsdatum.

Om ditt gamla kort slutar fungera, gå in till något av våra försäljningsställen så hjälper vi dig flytta över innehållet på ett nytt, fräscht kort.
Trevlig resa!