Busstationen återinvigd

Publicerad
Gruppchefen på Kundcentret, Lena Wenngren och Värmlandstrafiks vice ordförande Hans Eriksson återinvigde busstationen i Karlstad.
Gruppchefen på Kundcentret, Lena Wenngren och Värmlandstrafiks vice ordförande Hans Eriksson återinvigde busstationen i Karlstad.

Med ett distinkt klipp med nyslipad sax invigde Värmlandstrafiks vice ordförande Hans Eriksson den ombyggda busstationen i Karlstad.
Nya fräscha och ljusa lokaler i väntsalen, helt nya lokaler för personalen vid Kundcentret och ett fräscht möblemang fullbordar ett projekt som inleddes för två år sedan.

Dygnetrunt-toalett, wifi, laddningspunkter för teknisk utrustning, ett speciellt väntrum för de som reser på sjukresor i vår ordinarie trafik allt tillsammans med ett tydligt infosystem med både bild och ljud göra resan ännu smidigare.

Kostnad för projektet är cirka sex miljoner.

Det är tio år, 2007, sedan busstationen byggdes om grundligt senast.
För fem år sedan, 2012, byggdes gatehallen som gjorde påstigning säkrare och bekvämare.

Främsta skälet till den senaste renoveringen och ombyggnationen är behovet att ge bättre service kring sjukresor och färdtjänst. Vi har nu också samlat hanteringen av hittegods i lokalerna, något som tidigare har varit utspritt på många håll.

De här nya uppdragen har också gett oss fler anställda (tre nya tjänster). Där vi också fokuserar mer på värdskap i och runt lokalerna vid busstationen.

En egen, lugn och fräsch väntsal för resenärer som åker sjukresa eller färdtjänst är en annan nyhet i lokalerna.

Däremot finns inte längre något café i lokalerna.
– Underlaget för ett café har stadigt minskat på grund av färre resenärer i expressbusstrafik, motiverade Hans Eriksson.

Nu finns istället självserviceautomater i vänthallen. Det finns dessutom en kiosk hundratalet meter längre bort på Drottninggatan.

Hans Eriksson motiverade ombyggnaden mitt i Resecentrumdiskussionerna.

– I dagsläget är ett nytt Resecentrum färdigt tidigast 2025. Vi har behov av nya lokaler nu för att klara verksamheten, så att vänta var inget alternativ.

I de nya lokalerna finns också tillgång till toalett dygnet runt med ingång via gatehallen. Öppning och betalning sker med kort och de nya toaletterna tas i drift efter midsommarhelgen.