Bussklubben – ny app för tryggare och roligare skolresor

Publicerad

Startsidan till skoltrafikappen Bussklubben.

Nu växlar vi upp arbetet med Bussklubben – appen som ska bidra till tryggare, roligare och säkrare skolresor för barn i hela Värmland. Vi är glada att få teama upp med den digitala innovationsbyrån Sticky Beat i arbetet, i höst lanseras piloten.
– Vi såg ett behov, tittade på vad som behövdes, tog hjälp av Sticky Beat och nu gör vi det här tillsammans, berättar Jakob Bäckström som är med i projektgruppen.

Olika värden för olika målgrupper

Bussklubben är tänkt att skapa olika värden för olika målgrupper: För eleven roligare resor genom spelifiering och gemenskap, för vårdnadshavare trygghet genom störningsinformation, notifieringar om när eleven stiger på och av bussen och för verksamheten mervärden i form av data som ger förutsättningar att bygga ännu bättre trafik.
– Vi vill att fler ska uppleva resorna till skolan som trygga, säkra och roliga. När fler gör det hoppas vi att fler väljer att åka skolbuss – appen är verktyget för att nå målen.

Delar av projektgruppen för skoltrafikappen Bussklubben.

Innovationsresa med sikte på första release i september

Resan började redan förra året och tillsammans med Sticky Beat utvecklades konceptet som testats på elever på Södra skolan och Jättestenskolan i Grums. Tidigare i år beviljades projektet tre miljoner kronor från en digitaliseringspott från regionen som behövs för att förvandla konceptet till verklighet. I nuläget jobbar ett tiotal personer med att få pusselbitarna på plats, redan i början av hösten ska piloten testas av elever i Grums.

Se film från när vi var på Jättestenskolan i Grums och presenterade koncept till app i december 2019.