Bussförarnas dag – en dag att fira

Publicerad

Bussförare och barn i buss.Söndagen den 18 mars firas bussförare runt om i hela världen genom Bussförarens dag.
Våra förare från Nobina, som kör Värmlandstrafiks 160 linjebussar och stor del av vår skoltrafik, förtjänar massor av uppskattning – både den här dagen och alla andra dagar.

En vanlig dag reser över en halv miljon människor med någon av Nobinas bussar runtom i Sverige. Våra förare ser till att de kommer till jobbet, skolan eller hem till nära och kära.

– Det här är en dag att visa förarna extra uppskattning för det viktiga arbete som görs varje dag, året om i, i alla väder. Jag vill också passa på att ge en stor eloge till våra förare som under året lyckats minska våra koldioxiodutstsläpp med över 7 000 ton genom ”Den Gröna Resan”. Vilket inte bara sparar på miljön utan samtidigt ger en behagligare resa, säger Jan Bosaeus, vd på Nobina Sverige.

Värmlandstrafik kör tillsammans med Nobina:

• 160 bussar i linjetrafik
• Till 2 061 hållplatser
• På 141 linjer

Årligen körs nästan 10 miljoner resor runtom i länet. Det sitter alltid en förare bakom ratten.

Bussförarens dag firas just den 18 mars för att man hyllar minnet av den första bussturen i Paris 1662. Runt om i landet, på depåer och resecentrum kommer detta att uppmärksammas på olika sätt. Under dagen kommer bland annat rosor att delas ut till alla våra kollegor i tjänst. Vi hoppas att våra kunder och uppdragsgivare tillsammans med oss vill uppmärksamma och fira denna speciella dag – kanske med något så enkelt som ett extra tack.

*DGR är Nobinas arbetssätt och metod för sparsam eller grön körning. 7 000 ton koldioxid motsvarar de årliga utsläppen från över 3600 bilar.