Mobilen

Med vår app Värmlandstrafik kan du söka din resa och köpa mobilbiljett för våra bussar och tåg. Du kan också ladda ner tidtabeller och se i realtid när bussen kommer till din hållplats.

Du kan köpa biljett i förväg vid köp i appens reseplanerare och du aktiverar själv biljetten innan du går ombord. Vid köp av tätortsbiljett via Köp biljett väljer du i samband med köpet om biljetten ska aktiveras direkt eller om du vill spara den vilande och aktivera den själv i samband med resan.

Köpet kan ångras innan biljetten blivit aktiverad.

Återresa på samma biljett går bra inom biljettens giltighetstid.

Du kan köpa gruppbiljett till max 30 personer i regiontrafik och till 10 personer i tätortstrafik.

Fler biljettyper i appen

  • Duo/Familj. Är ni flera som reser tillsammans får ni rabatt. Duo/Familj gäller för max 5 personer; 1-2 personer över 20 år och 1-4 personer under 20 år. Rabatten blir upp till 50 procent beroende på hur många ni är som åker tillsammans. Duo/Familj finns som ett val när du väljer ålderskategori på din enkelbiljett.
  • 24- och 72-timmars. För dig som ska åka mycket under en eller några dagar finns våra korttidsladdningar för 24 eller 72 timmar. Du väljer om du vill resa i tätort eller i hela länet.
  • Flex 10/60. Vår populära periodbiljett Flex 10/60 finns också i appen. Du köper 10 resdagar att använda som det passar dig  inom en 60-dagarsperiod. Läs mer om hur den gäller här.
  • Sommarbiljett. Gäller för resor i hela länet under sommaren och finns för alla åldrar. Läs mer om hur den gäller här.

Inför första köpet

Ladda ner appen Värmlandstrafik via App Store här!

Ladda ner appen Värmlandstrafik via Google Play här!

Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett (eller flera) betalsätt. Det gör du med några få uppgifter direkt i mobilen. Sedan är det enkelt att betala med antingen Swish, bankkort (du bekräftar ditt köp med Bank-ID) eller Klarna-faktura.

Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till en betaltjänst, innan du köper din första mobilbiljett.

Mitt konto

På Mitt konto registreras biljetter med giltighetstid för fyra dygn eller längre, vilket i vårt nuvarande biljettutbud i appen kommer att omfatta Flex 10/60 och Sommarbiljetten.

Det innebär att de biljetter som är registrerade på ditt konto följer med över till den nya mobilen om du skulle byta mobil, och du behöver inte kontakta vår kundservice för att få biljetten ersatt. Du registrerar ditt konto först i samband med att du köper en Flex 10/60-biljett, genom att registrera ditt mobilnummer och/eller e-postadress.

Res med din mobilbiljett – nu med QR-kod

Från och med 1 juni 2022 finns QR-koder på framsidan av Värmlandstrafiks mobilbiljetter.

Så här funkar det:

  • Skanna din mobilbiljett i biljettmaskinen framme hos föraren (inte i den bakre kortläsaren) på Värmlandstrafiks och Karlstadsbuss bussar.
  • Ombord på Värmlandstrafiks tåg saknas skanner. Visa upp din mobilbiljett för tågvärden.

Mobilbiljetter köpta före 1 juni 2022 saknar giltig QR-kod. Dessa biljetter visar du upp för föraren när du går ombord.

Hållplatstider och karta

I appen kan du söka i reseplaneraren och köpa din resa snabbt och bekvämt. Du kan även se i realtid om bussen eller tåget är i tid till din hållplats.

Dina resor sparas under Sök resa. Där har du en förprogrammerad reseplanerare med karta, och kan alltid se när nästa resa är möjlig.

Trafikstörningsinformation

Under Trafikinformation i appens meny finns trafikstörningsinformation; förseningar, information om stängda hållplatser, omlagda linjer eller planerade banarbeten.

Mitt konto

På Mitt konto registreras biljetter med giltighetstid för fyra dygn eller längre, vilket i vårt nuvarande biljettutbud i appen omfattar Flex 10/60 och Sommarbiljetten.

Det innebär att de biljetter som är registrerade på ditt konto följer med över till den nya mobilen om du skulle byta mobil, och du behöver inte kontakta vår kundservice för att få biljetten ersatt. Du registrerar ditt konto först i samband med att du köper en Flex 10/60-biljett, genom att registrera ditt mobilnummer och/eller e-postadress.

Företagsresor i mobilen

Vår tjänst Företagskonto innebär att arbetsgivaren som anslutit sig till tjänsten kan låta sina anställda enkelt betala sina tjänsteresor hos Värmlandstrafik direkt genom appen. Biljetten kommer i mobilen och betalningen för resan sker genom en faktura till arbetsgivaren en gång per månad. Läs mer om Företagskonto här.

Res i andra län

Du kan också byta region och få reseinformation från andra delar av landet. Med appen kan du köpa mobilbiljett även för resor med Länstrafiken i Norrbotten, Länstrafiken i Västerbotten, Västernorrlands länstrafik, Luleå lokaltrafik, Länstrafiken Jämtland, Ultra (Umeå Lokaltrafik), Dalatrafik, Västmanlands lokaltrafik, Länstrafiken Örebro, Länstrafiken Sörmland, Jönköpings länstrafik och Kalmar länstrafik.

 


Skriv ut sida