Sommarkort 2020

Årets sommarkort gäller för resor i hela länet med Värmlandstrafik och Karlstadsbuss mellan 8 juni – 23 augusti. En glad nyhet är att sommarkortet nu även erbjuds för resenärskategorierna vuxen, student och senior.

Priser
Skolungdom 7-19 år:
595 kronor
Ungdom 20-25 år, student och senior *: 795 kronor
Vuxen: 995 kronor
Medföljande barn: 2 barn under 7 år följer med utan kostnad.

Säljställen
Hos Värmlandstrafiks och Karlstadsbuss försäljningsställen, i webbshop både hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och i Värmlandstrafiks biljettautomater.

Giltighet geografiskt
Värmlandstrafiks bussar och tåg i länet, inklusive tätortstrafik i Arvika, Kristinehamn och Säffle och på anropsstyrd trafik. Över länsgränsen där Värmlandstrafik kör.

På Karlstadsbuss bussar och båtbussar (undantaget båtbuss linje 92).

På SJ:s (och Tågabs) tåg, på sträckan Karlstad-Åmål och Charlottenberg-Karlstad-Degerfors, undantaget två turer (tågnr 620 och 649), vagn 4 och i mån av plats.

Som delbetalning i kombination med SJ:s enkelbiljett till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ, Västtrafik och Tågab kör.

Som delbetalning i kombination med Västtrafiks Kommunladdning Åmål, Flerkommun, Flerkommun +, Regionen runt, Regionen runt Xtra, Regionen runt Provåkarkort och Fritid 100 dgr (ska vara tidsmässigt giltig då tåget avgår från Åmål) till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ, Västtrafik och Tågab kör.

Länstrafiken Örebros trafik linje 502 Karlskoga-Degerfors och tätortstrafik i Karlskoga.

Dalatrafik på linje 209 Värnäs-Malung.

På Västtrafik linje 755 Årjäng-Bengtsfors och 774 Säffle-Åmål och Västtåg linje 1721 Säffle-Åmål.

På SJs och Tågabs tåg, anropsstyrd trafik och hos andra som inte har utrustning att läsa våra resekort ska kortets aktiveringskvitto visas. Visa upp det tillsammans med resekortet.

*) Student. Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning, med en studietakt på minst 75 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin. Giltig studentlegitimation och ID ska kunna visas upp.

Senior 65 – år. Åldern ska kunna styrkas med legitimation. Gäller även personer med Försäkringskassans förmånsintyg.

 

 

 


Skriv ut sida