Sommarkort

Sommarkort för 2021 gäller för resor i hela länet med Värmlandstrafik och Karlstadsbuss mellan 8 juni – 23 augusti. Kortet gäller för alla, såväl skolungdom och ungdom som vuxen, student och senior.

Giltighet geografiskt
Värmlandstrafiks bussar och tåg i länet, inklusive tätortstrafik i Arvika, Kristinehamn och Säffle och på anropsstyrd trafik. Över länsgränsen där Värmlandstrafik kör.

På Karlstadsbuss bussar och båtbussar (undantaget båtbuss linje 92).

På SJs och Tågabs tåg, på sträckan Karlstad-Åmål och Arvika-Karlstad-Degerfors, undantaget två turer (tågnr 620 och 643), vagn 4 och i mån av plats.

Som delbetalning i kombination med  till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ och Tågab kör.

Som delbetalning i kombination med SJ:s enkelbiljett och med Västtrafiks periodbiljetter för för zon C, zon BC och zon ABC till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ och Tågab kör.

Länstrafiken Örebros trafik linje 502 Karlskoga-Degerfors och tätortstrafik i Karlskoga.

Dalatrafik på linje 209 Värnäs-Malung.

På Västtrafik linje 755 Årjäng-Bengtsfors och 774 Säffle-Åmål.

På SJs och Tågabs tåg, anropsstyrd trafik och hos andra som inte har utrustning att läsa våra resekort ska kortets aktiveringskvitto visas. Visa upp det tillsammans med resekortet.

*) Student. Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning, med en studietakt på minst 75 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin. Giltig studentlegitimation och ID ska kunna visas upp.

Senior 65 – år. Åldern ska kunna styrkas med legitimation. Gäller även personer med Försäkringskassans förmånsintyg.

 

 

 


Skriv ut sida