Sommarbiljett

Sommarbiljetten för 2022 gäller för resor i hela länet med Värmlandstrafik och Karlstadsbuss mellan 6 juni – 21 augusti. Kortet gäller för alla, såväl skolungdom och ungdom som vuxen, student och senior. Säljstart 1 juni.

Här köper du Sommarbiljetten

Du köper din Sommarbiljett ombord på Värmlandstrafiks bussar, hos försäljningsställen och i webbshop både hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och i Värmlandstrafiks biljettautomater.

Dessutom finns den från och med i år även i Värmlandstrafiks app (under fliken Köp biljett).

Sommarbiljetten släpps till försäljning den 1 juni.

Giltighet geografiskt

Värmlandstrafiks bussar och tåg i länet, inklusive tätortstrafik i Arvika, Hammarö-Karlstad, Kristinehamn, Säffle och Torsby och på anropsstyrd trafik. Över länsgränsen där Värmlandstrafik kör.

På Karlstadsbuss bussar och båtbussar (undantaget båtbuss linje 92).

På SJs och Tågabs tåg, på sträckan Karlstad-Åmål och Arvika-Karlstad-Degerfors, undantaget två turer (tågnr 620, 643, 10620 och 10643), vagn 4 och i mån av plats.

Som delbetalning i kombination med SJ:s enkelbiljett och med Västtrafiks enkel- och periodbiljetter för för zon C, zon BC och zon ABC till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ kör.

Som delbetalning i kombination med Tågabs enkelbiljetter till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när Tågab kör.

Länstrafiken Örebros trafik linje 502 Karlskoga-Degerfors och tätortstrafik i Karlskoga.

Dalatrafik på linje 209 Värnäs-Malung.

På Västtrafik linje 755 Årjäng-Bengtsfors och 774 Säffle-Åmål.

På SJs och Tågabs tåg, anropsstyrd trafik och hos andra som inte har utrustning att läsa våra resekort ska kortets aktiveringskvitto visas. Visa upp det tillsammans med resekortet.

*) Student. Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning, med en studietakt på minst 50 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin. Giltig studentlegitimation med Svensk kollektivtrafiks studentsymbol och ID ska kunna visas upp.

Senior 65 – år. Åldern ska kunna styrkas med legitimation. Gäller även personer med Försäkringskassans förmånsintyg.

 


Skriv ut sida