Mer om periodbiljetter

Ålderskategorier

Vad som gäller för våra olika ålderskategorier hittar du i anslutning till prislistan.

Vilande och aktiverad period

Våra periodbiljetter är oftast vilande när de hamnar på ditt Värmlandskort. Periodbiljetten gäller från och med det klockslag den aktiveras.

Delbetalning

Periodbiljetten kan användas som delbetalning om du ska åka utanför det område som den gäller för, när du åker med Värmlandstrafiks bussar och tåg på sträckor inom Värmland. Till exempel kan du använda Grön period som delbetalning om du ska åka mellan Sunne och Karlstad. Du betalar då för resan till Karlstad från första hållplats utanför det gröna området.

Det går också att kombinera två periodbiljetter som gäller varsin del på en sträcka.

När det gäller resor över länsgränsen gäller för det allra mesta våra periodbiljetter inte som delbetalning. Det finns dock ett undantag vid resor med SJs och Tågabs tåg på sträckan Karlstad-Göteborg. Läs mer om det på sidan Våra biljetter och kort på tåg.

Biljetten är opersonlig

En periodbiljett är opersonlig och kan användas av flera personer, fast bara en person per tur. En vuxen kan inte åka på periodbiljettför ungdom eller skolungdom. En ungdom kan inte åka på periodbiljett för skolungdom.

Utanför länet

Du kan åka på din periodbiljett till och från de här orterna utanför Värmlands län: Malung, Hällefors, Karlskoga, Degerfors, Gullspång och Åmål.

Med Pendlar Plus kan du åka både till Kongsvinger, Hallsberg, Malung och Åmål och även i hela Örebro län.

Vi har överenskommelser med Dalatrafik, Länstrafiken Örebro och Västtrafik om att våra periodbiljetter ska gälla på några av deras linjer. Likaså gäller en del av deras periodbiljetter på vår trafik.

Andras periodkort i vår trafik

Hur gäller de olika laddningarna?


Skriv ut sida