Viktig information: Just nu ett flertal bussturer inställda på grund av sjukdom

Nya rabatter 2022

Man tillsammans med barn i barnvagn.

Från och med 12 december 2021 erbjuder vi student- och seniorrabatt på hela Värmlandstrafiks biljettsortiment. Vi inför även rabatt för dig som reser med barn i barnvagn under lågtrafiktid kl 10-14. Välkommen ombord!

Studentrabatt

Du som är student och har studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Stuk.co med studentresesymbol får rabatt hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätort och de som gäller ute i länet.

Studentlegitimationen och giltigt ID med foto ska visas upp varje gång du reser.

Rabatten gäller om du studerar på universitet, högskola eller annan studiemedelsberättigad vuxenutbildning. Villkoret är att du studerar minst 50 procent och att studietakten är minst 10 sammanhängande veckor under en termin.

SFI och andra utbildningar som inte är studiemedelsberättigade ger inte rätt till studentrabatt.

Du kan själv gå in på mecenat.se, westudents.se eller studentkortet.se för att läsa hur du får din legitimation.

Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept

I och med att vi inför studentrabatt på hela sortimentet, ansluter sig Värmlandstrafik och Karlstadsbuss till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept. Studentkonceptet består av ett antal gemensamma grundregler för vem som ska betraktas som student och en symbol som ska finnas på de studentlegitimationer som är godkända som utgivare. Så här ser studentresesymbolen ut:

Seniorrabatt

Du som är 65 år eller äldre får seniorrabatt hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätort och de som gäller ute i länet.

Rabatten gäller även för dig med Försäkringskassans förmånsintyg. Ålder och förmånsintyg ska kunna styrkas med legitimation.

Extra seniorrabatt kl 10 – 14

Seniorer får dessutom en extra rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljetter köpta ombord på bussen när biljetten betalas med reskassa. Den extra rabatten gäller både i tätort och ute på länet.

Barnvagnsrabatt

Du som reser med barn i barnvagn får rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljett köpt med reskassa ombord på bussen. Gäller både i tätort och ute på länet. Priset baseras på ressträcka och är detsamma oavsett hur gammal du som reser med barnvagnen är.

Erbjudandet gäller i mån av plats ombord.


Skriv ut sida