Rabatter och kampanjer

Här hittar du alla våra rabatter och kampanjer! Vi har student- och seniorrabatt på hela Värmlandstrafiks biljettsortiment. Dessutom har vi seniorrabatt och barnvagnsrabatt om du reser under lågtrafiktid klockan 10-14. Välkommen ombord!

Man tillsammans med barn i barnvagn.

Här hittar du alla rabatter i vår app

 

Studentrabatt

Du som är student och har studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Stuk.co med studentresesymbol får rabatt hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätort och de som gäller ute i länet. Rabatten kan dras i alla våra säljkanaler såsom i appen eller hos våra ombud.

Studentlegitimationen och giltigt ID med foto ska visas upp varje gång du reser.

Rabatten gäller om du studerar på universitet, högskola eller annan studiemedelsberättigad vuxenutbildning. Villkoret är att du studerar minst 50 procent och att studietakten är minst 10 sammanhängande veckor under en termin.

SFI och andra utbildningar som inte är studiemedelsberättigade ger inte rätt till studentrabatt.

Du kan själv gå in på mecenat.se, westudents.se eller studentkortet.se för att läsa hur du får din legitimation.

Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept

I och med att vi inför studentrabatt på hela sortimentet, ansluter sig Värmlandstrafik och Karlstadsbuss till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept. Studentkonceptet består av ett antal gemensamma grundregler för vem som ska betraktas som student och en symbol som ska finnas på de studentlegitimationer som är godkända som utgivare. Se nedan hur studentresesymbolen ut. Läsåret 2022/23 är symbolen gul.

Barnvagnsrabatt

Du som reser med barn i barnvagn får rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljett köpt med reskassa ombord på bussen. Gäller både i tätort och ute på länet. Priset baseras på ressträcka och är detsamma oavsett hur gammal du som reser med barnvagnen är.

Erbjudandet gäller i mån av plats ombord.

Seniorrabatt

Du som är 65 år eller äldre får seniorrabatt hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätort och de som gäller ute i länet.

Rabatten gäller även för dig med Försäkringskassans förmånsintyg. Ålder och förmånsintyg ska kunna styrkas med legitimation.

Extra seniorrabatt kl 10 – 14

Seniorer får dessutom en extra rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljetter köpta ombord på bussen när biljetten betalas med reskassa. Den extra rabatten gäller både i tätort och ute på länet.

Hur funkar seniorrabatten?

Du som är 65 år eller äldre får seniorrabatt hos Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätort och de som gäller ute i länet.

Rabatten gäller även för dig med Försäkringskassans förmånsintyg. Ålder och förmånsintyg ska kunna styrkas med legitimation.

Hur gör man då för att få rabatten?

I appen

När du köper biljett i Värmlandstrafiks app väljer du kategori Senior i samband med biljettköpet. Då får du automatiskt seniorrabatt.

För att byta från Vuxen till exempelvis Senior, Student eller Skolungdom, klicka där XX SEK Vuxen står, när du valt din resa.

Köp hos förare eller hos försäljningsombud

Säg till i samband med biljettköp att du är senior.

Autoköp ombord

Om du vill betala din biljett med autoköp i stads- eller tätortstrafik behöver du ställa in ditt resekort så att det dras seniorpris från din reskassa. Det hjälper våra försäljningsombud och vårt kundcenter vid busstationen i Karlstad till med.

I biljettautomat eller webbshop

När du köper biljett i våra biljettautomater eller i vår webbshop väljer du kategori Senior i samband med biljettköpet. Då får du automatiskt seniorrabatt.

 


Skriv ut sida