Mer om enkelbiljetter

Hur länge gäller biljetten?

Biljett som du har köpt på bussen eller tåget 60 minuter i startzonen, sedan 45 minuter per extra zon
Tätortsbiljett Arvika, Kristinehamn, Säffle, Torsby 120 minuter.
Tätortsbiljett Hammarö-Karlstads tätort 60 minuter.
Närresebiljett 60 minuter.
Förköpsbiljett Gäller för en enkelresa inom 5 dagar från köpdatum. Hela resan måste slutföras samma dag.

 

 

Uppehåll, återresa

Du kan göra uppehåll under resan om sista delen av resan börjar inom den tid som biljetten gäller. Du kan göra återresa på samma biljett om du hinner inom biljettens giltighetstid.

Förköpsbiljetten kan du inte göra återresa på.

Papper eller e-biljett?

Enkelbiljett finns som pappersbiljett eller elektronisk biljett som laddas på Värmlandskortet. Byter du till en annan buss under resan behöver du bara hålla upp kortet mot kortläsaren ombord och resan registreras. Byter du till något av våra tåg läser tågvärden av ditt Värmlandskort och registrerar resan.

Förköpsbiljett finns bara som pappersbiljett.

Autoköp i tätortstrafik

I tätortstrafik kan du med ditt Värmlandskort eller Resekort laddat med reskassa köpa enkelbiljett i den bakre kortläsaren ombord på bussen. Den kan inte användas när man vill köpa en biljett från en zon till en annan. Då behöver du fortfarande köpa din biljett hos föraren.

Beloppet som dras från reskassan motsvarar tätortsbiljett för vuxen. Om du tillhör annan ålderskategori kan våra försäljningsställen hjälpa till för att få rätt kategori inställd på kortet.

Utanför länet

Du kan köpa enkelbiljett och förköpsbiljett till och från de här orterna utanför Värmlands län: Hällefors, Karlskoga, Degerfors, Gullspång, Åmål och Malung.

Enkelbiljett för tätort eller län som delbetalning

Har du inte kunnat köpa biljett för hela resan direkt? Då kan du be om tilläggsbiljett för den fortsatta resan, när du byter. Det gäller för resor som du gör med Värmlandstrafiks bussar inom länet.

Övergång – byta buss eller tåg under resan

Övergång mellan tätortstrafik och regiontrafik
Biljett från tätorts- eller stadstrafik kan du åka vidare på med regiontrafik inom tätorts- eller stadszonen under den tid som biljetten gäller. Med biljett från regiontrafik med buss kan du åka vidare med på tätorts- och stadstrafik under den tid som biljetten gäller.

Övergång inom tätortstrafiken
Fri övergång mellan linjer inom respektive tätortszon under den tid som biljetten gäller.

Mellan buss och tåg i regiontrafik
Värmlandstrafiks enkelbiljetter gäller för övergång från buss till Vys tåg inom biljettens giltighetstid. Men Vys tågbiljetter gäller inte för övergång till buss, varken i regiontrafik eller tätortstrafik. Detta gäller även för SJs och Tågabs tåg på linje 71 (undantaget resplusbiljetter (länk till resplus).

Våra enkelbiljetter gäller inte:

– på SJs och Tågabs tåg Arvika-Degerfors.
– på expressbussar.
– på Västtrafiks bussar (linje 755 Årjäng-Gustavsfors-Bengtsfors och linje 774 Säffle-Åmål).
– på Länstrafiken Örebros bussar (linje 502 Karlskoga-Degerfors och tätortstrafiken Karlskoga).

Till toppen


Skriv ut sida