Bättre tågförbindelser till Charlottenberg

Publicerad

Nu förbättrar Värmlandstrafik och Tågkompaniet för tågpendlarna i västvärmland.
– Från och med 18 april kör vi ytterligare en tur vidare från Arvika till Charlottenberg och åter från Charlottenberg på morgonen, säger Per Sidetun, tågchef på Värmlandstrafik.

Vid tidtabellskiftet i december försvann möjligheten till en tidig morgonförbindelse och en sen eftermiddagstur hela vägen upp till Charlottenberg, något som många pendlare påpekat.

– Vi fick inte möjlighet att på den mycket trafikerade banan köra hela vägen upp till Charlottenberg. Vår trafik klassades ner, vilket innebar att en morgon- och en kvällstur från och till Charlottenberg istället stannade i Arvika.

Nu har möjligheter på nytt öppnats för Värmlandstrafik och Tågkompaniet att kunna köra trafik hela vägen upp till Charlottenberg under alla vardagar.

# Turen med avgång 18.58 från Karlstad kommer från och med den 18 april att gå hela vägen upp till Charlottenberg (ankomst 20.13) och inte som tidigare stanna i Arvika.

# Därmed finns också ytterligare en daglig morgontur från Charlottenberg, nu med avgång 6.40 alla vardagar.

– Möjligheten att avgå tidigare från Karlstad, vilket hade varit att föredra, fanns tyvärr inte, men på detta sätt kan vi ändå utöka antalet turer hela vägen upp till Charlottenberg, säger Per Sidetun.