Banarbete på Fryksdalsbanan i april och maj

Publicerad

Banarbete på Fryksdalsbanan sker vissa nätter under maj månad, vilket påverkar tågavgångarna 8952 och 8973. OBS! Dessa avgångar är redan sedan tidigare ersatta med ersättningstrafik på grund av trasigt tåg. Du som brukar resa med dessa avgångar reser med andra ord precis som vanligt!

Till översikt vårens banarbeten > 

Morgonbuss Torsby-Karlstad avgår 04.05

Nu finns en specialinsatt buss som ersätter morgontåget 8952, så att du som börjar jobba tidigt eller ska med Stockholmståget 06.25 (från Karlstad) ska hinna fram i tid. Notera att bussen inte stannar vid tågstationerna på alla orter utan ibland vid busshållplatser.

Här ser du avgångstiderna:
Torsby Resecentrum, 04.05
Oleby, (Busshållplatsen vid väg 908) 04.15
Lysvik, Stationen, 04.30
Sunne Resecentrum, 04.54
Rottneros (busshållplatsen vid 45:an) 05.04
Såneby (busshållplatsen vid 45:an, går ej in vid Öjervik) 05.07
Västra Ämtervik (busshållplatsen vid gamla Wermlandsbanken, vid Gamla Landsvägen) 05.13
Bäckebron (busshållplatsen vid 45:an) 05.23
Linnedal (busshållplatsen vid 45:an – går ej in till Frykåsen)05.30
Lövåsen (busshållplatsen vid 45:an – går ej in till Tolita) 05.37
Kil resecentrum 05.57
Karlstad Centralstation 06.19

Taxi ersätter kvällståget Karlstad-Torsby 22.43

Turen 8973 ersätts med taxi och påstigning sker endast i Karlstad kl. 22.43. Sedan stannar taxin endast för avstigning på samtliga tågstationer.

Tågtrafiken i realtid

Det aktuella trafikläget i realtid för våra tåg (och mycket av ersättningstrafiken) ett dygn framåt får du alltid på VT-labs, en testmiljö under utveckling av Värmlandstrafik, en del av Region Värmland. Här hittar du VT-labs!

Så köper du biljett när du reser med ersättningstrafik

De bussar som används i ersättningstrafik för inställda tåg är oftast inte utrustade med biljettmaskiner. Därför behöver du köpa din biljett i förväg.

– Periodkort gäller som vanligt. Du visar upp aktiveringskvitto. (Vilande period eller resdag kan du aktivera innan resan hos något av våra ombud eller i biljettautomat.)

– Förköpsbiljett kan du köpa hos något av våra ombud eller i biljettautomat. Förköpsbiljetten gäller för en enkelresa inom 5 dagar från köpdatum.

– I Värmlandstrafiks app syns tyvärr inte de inställda tågavgångarna eller ersättningstrafiken. Vi föreslår därför att du köper biljett till annan avgång (fungerar även med bussavgångar) på motsvarande sträcka. Det kan medföra att din mobilbiljett inte hunnit aktiveras eller att giltighetstiden hinner gå ut under resan. Förare och tågvärd kontrollerar då att från- och tillhållplats, ålderskategori och datum är korrekta.