Årjäng får snabb pendlarbuss i dubbelformat

Publicerad

Ta bussen, jobba under resan och kom fram lika snabbt som om du skulle ta bilen. Nu sjösätter Värmlandstrafik, med en av sina nya dubbeldäckare, ett efterlängtat test av en direktbuss mellan Karlstad och Årjäng. Målet är enkelt – jobbpendlingen ska förbättras.

Många jobbpendlar från Karlstad till Årjäng varje dag och det har länge funnits önskemål om en snabbare busslinje från Karlstad. En som innebär att man kan ställa bilen hemma, jobba under resan och hitta nya flexibla arbetssätt.

Måndagen den 26 september rullar därför en pendlarsatsning med kompetensförsörjningsfokus igång, med en snabbuss på morgonen och en på eftermiddagen.

Bussen kör mellan Karlstad och Årjäng med endast ett stopp i Slottsbron. Denna snabblinje har sedan sin start och sluthållplats på Nordmarkens skola, för att de som jobbar där ska kunna pendla med linjen.

Glada miner när Region Värmland, Årjängs kommun och Nobina presenterade den nya snabbturen mellan Karlstad och Årjäng!

Tider och avgångar

Du hittar linje 700s snabbtur i Värmlandstrafiks reseplanerare och här på webben.

Här hittar du hela tidtabellen för linje 700 som börjar gälla den 26 september 2022!

Dubbeldäckare börjar rulla i Värmland!

Med start måndagen den 26 september får många av er som reser med oss lära känna några riktiga höjdare. Tio dubbeldäckare med vardera cirka 80 sittplatser kommer trafikera vissa turer på linje 500, 700 och 800.

Dubbeldäckarna, som tidigare gått i Uppsala län, är 4,2 meter höga. Komforten lovar gott och precis som övriga bussar är de anpassade för personer med funktionshinder, de är också utrustade med infotainmentskärmar och wifi-nätverk.

Här är dubbeldäckarnyheterna som börjar gälla den 26 september.