Är du vår nye personalsamordnare?

Publicerad

Bärbar dator på bord mellan ett glas vatten och ett anteckningsblock med penna.

Vi söker nu en Personalsamordnare

Värmlandstrafik är trafikorganisatör för kollektivtrafiken i Värmlands län. Vi ägs av Region Värmland som är ett samverkansorgan för de 16 kommunerna inom Värmlands län och Landstinget i Värmland. Totalt har vi 70 medarbetare placerade på kontor i Munkfors och Karlstad men bolaget sysselsätter totalt cirka 1000 personer inom kollektivtrafiken via upphandling av samarbetspartners. Verksamheten driver och utvecklar all regiontrafik med bussar och tåg i Värmland och sköter tätortstrafiken i Arvika, Säffle och Kristinehamn.

Vidare svarar vi för organisering av skoltrafik i 15 kommuner, länsfärdtjänst i 15 kommuner samt sjukresor för Landstinget i Värmlands räkning. Huvudkontoret ligger i Munkfors, ett kontor i Karlstad samt två kundcenter i Karlstad, vid busstationen och vid Centralsjukhuset. Värmlandstrafik är en koncern med två fastighetsägande dotterbolag.
Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 och 14001.
Nettoomsättningen för 2017 var knappt 950 miljoner och balansomslutningen knappt 830 miljoner kronor.

Nu söker vi en personalsamordnare som kan ge support och service till avdelningschef och medarbetare med verksamhetsfrågor och personalfrågor.

Arbetsuppgifter: 

Som personalsamordnare på avdelningen servicetrafik arbetar du med att ge ett kvalificerat stöd till avdelningschef och medarbetare i personalfrågor. Du arbetar brett inom hela HR-området men ditt fokus ligger på personaladministration.

Du kommer bland annat att hantera personalschema, bevilja ledigheter, hantera vikarieanskaffning och omprioritera vid personalbrist. Som administrativt stöd används lönesystemet Flex HRM. Du hanterar också administration kring medarbetarsamtal, rehabplaner, avdelningsmöten och tar fram relevanta rapporter.

Du ska delta i och kunna driva förbättringsprojekt, ta fram handlingsplaner för att förebygga ohälsa, hantera rekryteringsärenden, ansvara för introduktion av nya medarbetare.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för personalfrågor och organisationsutveckling. Du har en universitets- eller högskoleexamen som personalvetare eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du bör ha minst två års erfarenhet kring brett HR-arbete. Vi vill också att du har erfarenhet av daglig styrning som driver mot utveckling. Du har lätt att kommunicera och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Profil:

Som person är du driven och självgående och tycker om att arbeta med andra både i strategiska och operativa frågor. Du har god förmåga att skilja på det professionella och personliga och har hög integritet. Du tar själv ansvar för att strukturera och prioritera dina uppgifter Du har lätt för att samarbeta med andra människor, du är utåtriktad, och lyhörd. Du kan sätta dig in i andra personers situation och har en vilja att hjälpa och ge stöd där du märker att det behövs. Du värdesätter personers olikheter och har förmåga att förstå hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar både individen och gruppen. Du kommer att arbeta i en produktionsmiljö med höga krav på effektivitet och kvalitet.

Önskvärt/meriterande:

Värmlandstrafik tror att jämn könsfördelning och mångfald är bra för verksamheten och ser därför gärna sökande av olika kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillträde så snart som möjligt

Anställningen är tillsvidare, 100% med placeringsort Munkfors
Tjänsten är underställd ekonomi och-HR chef

Ansökan och eventuella frågor mailas till:
hanne.carlen@varmlandstrafik.se

Senaste ansökningsdag 20/5, processen pågår under ansökningstiden.