Gruppresa

Gruppresa med Värmlandstrafiks bussar och tåg


De här reglerna gäller när du ska åka med en hel grupp i den regionala trafiken med Värmlandstrafiks bussar och tåg. De gäller också för vår tätortstrafik i Arvika, Kristinehamn och Säffle.

Skolor, företag och andra som vill åka i grupp (mer än 10 personer) på Värmlandstrafiks bussar och tåg: fyll i och skicka förmuläret nedan med er förfrågan i god tid. Helst en vecka innan. Skriv resdatum, sträcka, tid och antal resenärer. Vi behöver också namnet på dig som beställer gruppresan, kontaktperson, adress och telefonnummer.

När du har fyllt i era uppgifter, klicka på knappen Skicka. Då går förfrågan som ett mejl till oss.

Så betalar ni gruppresan
Det finns flera olika sätt att betala gruppresan på.

Rekvisition. Vi kan skicka en rekvisition för gruppen. Den lämnas till bussförare/tågvärd som ger er biljetter och sedan kommer faktura på beloppet. Då får ni ingen extra rabatt förutom ungdoms- eller skolungdomsrabatt.

Reskassa. Gruppen kan också skaffa ett Värmlandskort och ladda det med reskassa på ett försäljningsställe, i en automat eller via vår webbshop. Då får ni rabatt på det ordinarie enkelbiljettpriset. Om ni får pengar över på Värmlandskortet efter resan (om ni blev färre än väntat som åkte med, till exempel på grund av sjukdom) betalar vi inte tillbaka dem. De pengarna kan ni istället använda vid ett senare tillfälle.

Lättare i lågtrafik
Vi gör allt vi kan för att lösa gruppens resa men våra entreprenörer har ett begränsat antal fordon och förare. Vilken tid ni tänkt åka har stor betydelse. Vissa tider under vardagar (morgnar och senare delen av eftermiddagen) kör vi i princip med alla fordon vi har.

I lågtrafik är det lättare att ordna fram extra bussar och förare. Om ni är en stor grupp och behöver åka under tider då vi har många resenärer rekommenderar vi att gruppen själv hyr en buss hos ett bussbolag.

Vi kan inte boka gruppresor på anropsstyrd trafik. Gymnasieladdningar, grundskoleladdningar och praktikpass får inte användas vid gruppresor.

 

Förfrågan – Gruppresa

  • ResedatumLinjeTidSträckaAntal resenärer 
    Lägg till en ny rad
    Klicka på plus-symbolen för att lägga till rad och minus-symbolen för att radera raden.