Säffle – anrop

Boka i reseplaneraren, mobilappen eller på 0771-32 32 00

I tidtabellen är vissa turer anropsstyrda. För dem finns det en tidtabell, men fordonet går bara när någon beställt och vill åka. Den tidigare så kallade flextrafiken är borttagen.

Turerna körs mellan Säffle resecentrum och de hållplatser som står angivna i linjernas tidtabeller. Bussen kör bara till de hållplatser som är inbokade på turerna.

Beställ din resa hos oss minst en timme innan du vill åka

Bokar gör du via BOKA-knappen i vår mobilapp eller reseplaneraren här på webbplatsen. Du kan också ringa och beställa på 0771-32 32 00. Öppettider: måndag-fredag kl 07.00-19.00, lördag kl 08.00-18.00, söndag och röd dag kl 09.00-18.00. Bokar du via appen eller reseplaneraren gäller samma tidsgräns på en timme, senast medan vi har öppet.

Glöm inte tala om vad hållplatsen har för namn och nummer.

Bara kontant betalning

Eftersom vi inte har biljettmaskiner i de fordon som kör anropsstyrd trafik i Säffle, så gäller särskilda regler.

  • Bara kontant betalning.
  • Du kan inte uppvärdera Värmlandskortet eller köpa period.
  • Enkel biljett betalar du till föraren. Samma pris som vid ordinarie länstrafik.
  • Du kan inte betala med reskassa, men berätta när du beställer resan att du har ett Värmlandskort med reskassa, så dras reskasserabatten om du visar upp aktiveringskvittot.
  • Period på Värmlandskortet för vuxen, skolungdom och ungdom gäller, men du måste ha med aktiveringskvittot så att föraren ser att kortet är laddat och perioden är aktiv.
  • Grundskole- eller gymnasieladdning gäller inte.