Nya bussar, ny trafik

På luciadagen 2015 händer det. Nya tidtabeller och priser, nya bussar och ny entreprenör för busstrafiken i länet.

Nya tidtabeller och trafikförändringar

Den 13 december börjar våra nya tidtabeller för buss och tåg att gälla. Även i år trycker vi tidtabeller för vår servicelinjetrafik och busstrafik. Däremot trycker vi inte tågtidtabeller, men du som behöver en tryckt tabell kan skräddarsy din egen och få hemskickad.

Läs mer om de nya tidtabellerna och ändringarna

Nya priser

Det blir nya priser också. Det är den årliga prisjusteringen på både enkelbiljetter och periodladdningar. Dessutom lite andra nyheter.

Läs mer om våra priser och periodladdningar

Nya bussar

Samtidigt startar ett nytt trafikavtal med Nobina som entreprenör och våra nya bussar ska vara i trafik. 159 lågentrébussar. Hela den främre delen av bussen har låggolv, som gör det lättare för resenärer med rullatorer, rullstolar eller barnvagnar att gå på och av. Bussarna är anpassade för personer med nedsatt rörlighet, syn eller hörsel. Alla platser har trepunktsbälte, det finns två fasta barnstolar i varje buss och det finns gratis internet och usb-uttag där du kan ladda din mobil.

Läs mer om de nya bussarna

Vanliga frågor

Hur gör jag med bagage på de nya bussarna? Kan jag ta med cykeln? Här är svar på några av de vanligare frågorna vi får om våra nya bussar.

Vanliga frågor om de nya bussarna

Ny trafikcentral

Den nya trafikcentralen kommer bland annat att övervaka så att du som bokat en resa med servicetrafiken kan byta mellan olika trafikslag. Här har vi också översikt över var alla fordon är, oavsett entreprenör, för att snabbt kunna ta hjälp vid behov.

Läs mer om nya trafikcentralen

Nya avtal om skoltrafiken

Från den 14 december gäller nya avtal för skoltrafiken i 13 av kommunerna i länet. Den separata skoltrafiken har hittills varit eftersatt när det gäller rutiner för trafikstörningar och information mellan skola, fordon och elever. Det förbättrar vi nu.

Läs mer om den nya skoltrafiken

Nytt om hittegodset

När den nya busstrafiken startar den 13 december får vi även nya rutiner för att hantera sådant som blivit kvarglömt på bussarna. Framför allt går det att ringa mer än en timme per dag.

Läs mer om kvarglömda saker på bussen