En bild tagen ut längs järnvägsspåret inifrån ett tåg under färd med en person i förgrunden.

Besvara

Dela

 

Kil-Karlstad

Varför finns det ingen buss från Kil på morgonnen. Tänk på att vi är många som börjar kl:06:00 i Karlstad, men det finns ingen tur som går så tidigt & jag förstår inte varför, men från KArlstad till Kil finns det en linje som går men den är ju alltid tom, varför inte ha en åt andra hållet Kil-Karlstad??

Gäst
 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Vi har provat att köra den tidiga Arvika-bussen genom Kil. Men det va alldeles för få resande för att det skulle vara möjligt att fortsätta med det.

/Sören Ohlsson

Värmlandstrafik
 

När gick den, hur länge sedan då??

Gäst
 

Turen kördes 2006/2007.
Från Kil 04.40, ankomst Karlstad 05.15.

Vi slutade köra turen 17 juni 2007.

/Sören

Värmlandstrafik
 

varför går det ingen buss mellan 18.10 o 01.15

Gäst
 

jag menande från k-d till kil

Gäst
 

Varför kunde inte chauffören .hjälpas att betala biljetten vi hade 1000 kr och mobil telefon. telefonen skulle vi ha sms at tidigare med sa han. faktura billjet kunde han inte skriva ut för vi hade inget leg.
vi skulle hem från karlstad lördag kväll kl 23.00 till vålberg. Tyvärr ni får kliva av , det kvittar om ni har 10000 kr. så går det inte

Gäst
 

Varför kunde inte chauffören .hjälpas att betala biljetten vi hade 1000 kr och mobil telefon. telefonen skulle vi ha sms at tidigare med sa han. faktura billjet kunde han inte skriva ut för vi hade inget leg.
vi skulle hem från karlstad lördag kväll kl 23.00 till vålberg. Tyvärr ni får kliva av , det kvittar om ni har 10000 kr. så går det inte

Gäst
 

Undrar varför det går så dåligt med bussar på helgmorgnar? Vi är flera som jobbar helg och skulle vilja ta oss in till stan med buss då. En till 8-tiden och en till 9-tiden vore väl bra!?!

/Yossan

Gäst
 

Våra ägare, kommunerna och landstinget, har gett oss i uppdrag att satsa på arbetspendling. Det är därför det går fler bussar och tåg på vardagarna. I ditt fall blir det lite konstigt, jag förstår det, eftersom du ju faktiskt jobbar på helgerna. Men vi måste vända på slantarna och då har vi prioriterat de tider då flest människor jobbar.

/Sven-Ove Svensson

Värmlandstrafik
 

Tycker att de ska gå en buss eller tåg tidigare på morgonen .. tänk på oss som börjar 6 inne istan. Och även något tidigare tåg på helgerna...

Gäst
 

Jag tycker att Värmlandstrafik ALLTID tänkrt att alla pendlare bor i Karlstad och utgår från att all trafik ska vara bäst för Karlstadborna. Vi andra får anpassa oss och hitta andra lösningar.

 

Vi har satsat hårt på Kiltrafiken. Från Kil går det på vardagar en tur varje timme från klockan 06.20 till klockan 20.20, och sedan går det även en buss klockan 22.20 och 00.20. Från Karlstad till Kil går det bussar varje timme mellan 05.10 och 19.10, därefter en tur 21.10 och en 23.10.
Tidigare har vi haft en tidigare buss, men den gick ofta i stort sett tom.

/Peter, informatör

Värmlandstrafik
 

Jag undrar varför bussarna inte kan gå upp till sjukhuset. Vi är många som arbetspendlar Kil-Karlstad och vi hinner inte till jobbet när den stannar vid busstationen. Vi ska då hitta anslutande buss alt gå och sedan hinna byta om - omöjligt.
En buss som vore i stan 06.30 och 07.30 och/eller stannade vid sjukhuset vore optimalt. Varför inte??

Mirnic
 

Karlstad - kil

varför går det inget mellan 17:13 - 18:09 ???

Många slutar jobbet kl 17,00 och har mer än 10 min gångavstånd till tågstationen.

Har tröttnat på att sitta och vänta en timme bara för man missar ett tåg med 5 min. så nu kör jag bil istället.

/ Jesper

Gäst
 

Hej Mirnic,

I Karlstad finns en tätortstrafik som kör till sjukhuset med hög frekvens. Det vore varken effektivt eller miljövänligt att köra dubbelt på sträckan.

/Sören

 

Värmlandstrafik
 

Hej Jesper,

Det är inte en enkel sak att sätta ihop en tidtabell. Det är många viljor som ska vägas in, vi har inte hur många tåg som helst och det är trångt på spåren. Jag kan bara beklaga, ibland passar det inte alla.

/Ville

Värmlandstrafik
 

Att vara ung och bo i Kil är ingen höjdare om man vill festa i
Karlstad. På onsdagar får man åka hem kl 23 eller tidig torsdag morgon vid 5- tiden. Undrar vad det är tänkt att man ska vara mellan säg kl 01 och 05 javisst ja nya resecentrum, det får ju se till att ha öppet för dessa ungdomar som inte kommer hem.

Gäst
 

Hej Gäst 11 september. Beklagar att det tagit tid innan du får svar, men vi har haft väldigt mycket att göra med bytet av biljettsystem. Det är inget försvar men en förklaring.

Peter har svarat ovan om vår satsning på Kilstrafiken.

När det gäller din fråga om bussar hem på onsdagar så förstår vi den, förstås. Vi vill väl alla ha mer trafik, om det ginge. Men vi har inte råd. Våra ägare har sagt att vi ska satsa främst på arbetspendling och skolpendling, dagtid.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.