En bild tagen ut längs järnvägsspåret inifrån ett tåg under färd med en person i förgrunden.

Besvara

Dela

 

Karlstad-Oslo

Det är bra att det finns en linje till Oslo från Värmland, men en enkel och väl motiverad fråga är varför kan inte den linjen starta i Kristinehamn ?

Jag är själv från Norge och har åkt med tåget flera gånger men vill inte tidsmässigt ta ett tåg till Karlstad, vänta och sedan ta nästa till Oslo samt att det blir dyrare helt i onödan.

Kristinehamns Resecentrum är en stor knutpunkt för trafik i östra Värmland med inlandsbanan upp till Gällivare men främst Borlänge tåget, Värmland-Örebro bussar (linje 500) och tåg (linje 70) samt all lokaltrafik och övrig expresstrafik med bussar.

Dessutom är Kristinehamn Värmlands andra i storlek största ort, eller tredje största kommun.

Mvh
/Stein Osby

Gäst
 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Hej Stein,
Trafiken till och från Norge är i grunden ett ansvar för de nationella järnvägsföretagen – SJ och NSB. Tyvärr har dom inte klarat att den uppgiften vilket fick till följd att trafiken med Linx-tåget lades ner år 2004.

På initiativ från bl a Värmlandstrafik kunde trafiken återuppstå från januari 2007. Fortfarande är det dock bara de nationella järnvägsföretagen som får köra trafik över nationsgränsen. Detta innebär att nuvarande trafik är ett gemensamt projekt mellan SJ, NSB och Värmlandstrafik.

Trafiken skall fungera hela sträckan Stockholm – Oslo. Det innebär att två tåg i vardera riktningen går dagligen hela sträckan medan två förbindelser innebär byte i Karlstad mellan ”Stockholmståget” och Värmlandstrafiks tåg som går mellan Karlstad och Oslo.

För att resan skall fungera för alla resenärer är övergångstiden i Karlstad satt så att det skall fungera utan dröjsmål.

För alla resor till och från Norge är det endast SJ:s biljett som gäller. Det innebär att Du kan köpa biljett mellan Kristinehamn och Oslo. Någon fördyring skall inte uppkomma.

Med vänlig hälsning
Per Magnus Bengtsson
Utvecklingschef

Värmlandstrafik
 

kan man åka med viseringskortet till oslo från karlstad?

Gäst
 

Viseringskortet gäller endast inom värmland och inte som delbetalning för en eventuellt längre resa, så svaret på den frågan är nog ett nej ska du se :P

http://www.varmlandstrafik.se/biljetter-priser/lanskort-buss-tag

Gäst
 

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.