En bild tagen ut längs järnvägsspåret inifrån ett tåg under färd med en person i förgrunden.

Besvara

Dela

 

Flere tog Oslo - Karlstad

Hei!
Jeg ukependler på streknigen Oslo - Karlstad vær uke. Men det er for lite tog å velge imellom, det går jo bare 3 tog på strekningen som er trafikkert av dere og ikke SJ. Det er altfor lite, burde det ikke være mulighet for å satse stort og feks. ha avganger vær andre time gjennom hele tiden eller at alle tog går til Oslo istedet for Charlottenberg. Vet om mange svensker som pendler vær dag til Oslo med bil, selvom de vil ta toget, grunnen er jo at det nærmest ikke er mulig å ta toget (den nye avgangen deres er jo i Oslo ikke før 9!). Så jeg syns det bør absolutt være mulig å få til mye på denne strekningen, vi har jo også Charlottenberg shoppingsenter (bare 1t 30m fra Oslo) som kan genere mye trafikk, (ligger kun 5 min unna stasjonen). Jeg forstår bare ikke hvorfor det ikke går flere tog på denne strekningen, alt ligger jo tilrette. Vil det komme en slik satsing noen gang?

MVH

Martin

Gäst
 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Instämmer.

Varför så fruktansvärt dåligt med tåg mellan Karlstad och Oslo? Bussarna är i stort sett alltid fullbokade och det är hopplöst att få plats. Buss är dessutom inte alls lika bekvämt som tåg.

Veckopendlar man TILL Oslo finns bara två avgångar att välja på, där tåget lämnar Oslo på fredag 15.49 (väldigt dum tid för övrigt) och sedan en tillbaka på söndag som går 17.31.

Varför satsas inte mer på denna sträcka?

Svenska
 

Hej,
Järnvägstrafiken är reglerad i internationella och nationella lagar och regler. Värmlandstrafik får i princip bara köra trafik inom regionen.

Interregional trafik körs i Sverige av SJ och i Norge av NSB. I Sverige kommer det att bli möjligt även för andra än SJ att köra tågtrafik från och med 2011. I Norge består dock NSB:s monopol. Det innebär att den trafik som nu körs mellan Karlstad – Oslo är resultatet av ett samarbete mellan SJ, NSB och Värmlandstrafik.

Det är SJ och NSB som har den så kallade trafikeringsrätten. Eftersom dom inte har tillräckligt många tåg körs tre turer med Värmlandstrafiks tåg.

Värmlandstrafiks målsättning är att samarbetet skall utvecklas till en tätare trafik med tåg över gränsen varannan timma.

På den Norska sidan planerar man att starta timmestrafik mellan Oslo – Kongsvinger år 2012. Förhoppningsvis kan den trafiken samordnas med nuvarande trafiken på ett bra sätt.

För att underlätta för daglig pendling startade vi i mars månad den tidiga morgonturen. Den har blivit en framgång på den Norska sidan av gränsen.

Vi kommer att, från tidtabellskiftet i augusti, erbjuda ett periodkort som gäller på såväl SJ:s som Värmlandstrafiks tåg. Detta tror vi skall göra tåget mer attraktivt för bilpendlare.

/Per Magnus Bengtsson

Värmlandstrafik
 

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.