En bild tagen ut längs järnvägsspåret inifrån ett tåg under färd med en person i förgrunden.

Dela

 

Värmlandskortet

Jag försöker hitta information om värmlandskortet men hittar ingenting, kostar själva kortet någonting?
När man tankar på kortet kan man köpa flera biljetter till olika personer på samma kort? Jag tänker främst på enkelresor och inte period kort.

Christoffer (inte verifierad)
 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kortet kostar 30 kr och kan laddas med både period och reskassa samtidigt, eller bara reskassa eller period om du vill det. Har du reskassa kan du betala för hur många biljetter du vill bara pengarna räcker till det. Kortet är dessutom opersonligt så du kan också låna ut det till en familjemedlem eller kompis om du vill utan problem, :-)

Busschaffis
 

Hej Christoffer. Så här skriver vi under Kundservice, A till Ö på webbplatsen:

"Värmlandskortet Så heter vårt nya kort. Du kan ladda det med period eller reskassa eller bådadera. Kortet är kontaktlöst, så du behöver bara hålla det nära kortläsaren. Värmlandskortet är gult med grön pil. Perioden du laddar det med har namn efter den eller de färger (pendlarområden) du ska åka inom. Men kortet är det samma, gula, hela tiden.

Karlstadsbuss nya kort, Resekortet, ser annorlunda ut men fungerar tekniskt på samma sätt som Värmlandskortet."

Och på vår kampanjsajt www.bytkort.se hittar du mycket information om kortet. Avgiften för själva kortet är 30 kronor. Det gamla priset, 20 kronor, låg oförändrat sedan 1991.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

Hejsan,
är lite osäker på en sak- som säkert är SJÄLVKLART för andra.
Men då jag aldrig haft ett busskort och inte åker mycket buss så vet jag inte. Min kille har Värmlanskortet som gäller under en månad nu i hans fall- fram till den 11 december- han använder det för att åka lokalt inom Ktistinehamn.
Min fråga är om jag kan använda samma kort (med kvittot såklart) för att åka till Karlstad och hem igen? Vilka bussar är det då som gäller, är det de gula som det står Värmlandstrafik på?
Tusen tack på förhand för svar.

Mvh,

Thumberlina
 

Om du tittar på laddningskvittot så står det inom vilken eller vilka zoner kortet gäller. Om han bara använder det för att åka inom Kristinehamns tätortszon (zon 31) så har han förmodligen inte betalat för mer än så heller. Då har du ingen användning för den perioden om du ska till Karlstad. Däremot kan du använda samma fysiska kort, genom att först ladda reskassa på det och sedan betala med den. Det är den bästa lösningen om det här är en engångshändelse.

Joakim
 

Svar till Thumberlina: Värmlandskortet är opersonligt, så du kan åka på en annans kort, bara du åker inom ett område där just den perioden gäller - och om åldern stämmer förstås. Våra kort och Karlstadsbuss kort är tekniskt lika, så det går att åka med Karlstadsbuss bussar också, om ni löser en period som gäller där.

I övrigt hänvisar jag till Joakims svar.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

Hej! Jag köpte mig precis ett värmlandskort med blå-röd zon eftersom det var det jag blev rekommenderad på säljstället då jag ska pendla en del mellan Karlstad-Åmål kommande månad. Men väl på tåget sa de att det inte fungerar utan att jag måste ha ett helt länskort. Känner mig lurad och undrar om det finns möjlighet att uppgradera det eftersom det bara kostar en 100 lapp mer. Hade jag vetat detta innan hade jag såklart köpt kortet för hela länet

/ Besviken student

Linnea Johnsson
 

Hej Linnea,
Ska du åka med SJ:s tåg så behöver du mycket riktigt ett kort för hela länet, tillsammans med ett aktiveringskvitto som visar att du har en aktiv period på kortet. Detta eftersom SJ inte kan läsa av korten. Reser du med våra bussar och tåg räcker det med kortet.


Det går bra att uppgradera till hela länet från dina två färger. Vänd dig till någon av våra återförsäljare så ska de kunna hjälpa dig.


/David

Värmlandstrafik
 

Hej! Om man har ett periodkort som gått ut i datum, fungerar då kortet som respassen gjorde? Alltså att man får rabatt?

Gäst
 

Om det finns pengar (s.k. reskassa) på kortet, ja. Där är en liten skillnad mot tidigare när det gäller tågen: även på tågen måste du nu först ladda reskassa på kortet och sedan betala med den i kortläsaren, annars får du ingen rabatt.

Joakim
 

Kan man byta ut det gamla respasset och få ett nytt kort fortfarande?
I sådana fall, kan man göra det på Pressbyrån i Kristinehamn?

Gäst
 

Joakim har rätt. Även på tågen krävs att du har en reskassa på Värmlandskortet och betalar med det i så fall.

I Kristinehamn har vi försäljningsställen i Biljettbutiken (på Resecentrum) och Pressbyrån. Där kan du köpa ett nytt Värmlandskort mot en avgift på 30 kronor.

Har du värde kvar på ditt gamla respass så kan du ta ett kortbytarkuvert hos försäljningsställena och skicka in det och få det bytt och överfört.

/David

Värmlandstrafik
 

Okej, tack för svaret! Jag får köpa ett nytt. Måste använda det snart.

Gäst
 

Man talade om att förhandla med SJ, så att man även kunde få åka med X2000/3000 mellan bl a Karlstad och Kristinehamn. Hur gick det med det?

Gäst
 

Hej Gäst som frågar om X2000/X3000 (SJ:s snabbtåg). Det går bra, vi hoppas att kunna introducera ett nytt kort med ökad giltighet. Tanken är att det ska gälla på fler tåg och i ett större område. Kortet kommer också att ha ett högre pris än nuvarande länskort.

/Ville Mark

tågchef

Värmlandstrafik
 

Jag tankade på mitt värmlandskort med 100kr i förrgår för att kunna ta mig fram och tillbaka kristinehamn-karlstad. När jag stod på bussen morgonen efter så sa chauffören att det inte fanns pengar på kortet och jag tvingades fylla på med ytterligare 100kr. Det var en ren slump att jag hade mitt betalkort med mig, annars hade jag inte fått åka med. Inte heller idag, två dagar senare hade pengarna kommit in på mitt kort när jag skulle åka buss. Jag ser på mitt bankkonto att ni dragit pengar, men de finns inte på mitt kort. det blev plötsligt en väldigt dyr resa för mig...
Hur kan det bli så här? Vart är mina pengar?

Det känns ju väldigt osäkert att använda Värmlandskortet nu och jag kommer nog inte våga göra det fler gånger...

Jag känner mig väldigt lurad och vill ha mina pengar tillbaka. jag har mejlat Värmlandstrafik 2 gånger men inte fått något svar. Ska jag behöva ringa er också för att få svar`?

Hälsningar
Mikaela

Mikaela
 

Hej Mikaela
Förstår om du inte får svar för de har nog inget bra att ge dig.
Otroligt dåligt system som inte laddas upp direkt när man betalat på nätet etc.
Skidanläggningar har system som laddar liftkort direkt när man betalt på nätet så då borde ett "modernt" tågbilettsystem inköpt av Värmlandstrafik klara det också.

Mikael
 

Mikaela, de som har hand om kundärendena säger att de nu har pratat med dig och att du ska ha fått dina pengar.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

De 30 kr man betalar för kortet första gången är det ett belopp man får tillbaka när man lämnar tillbaka kortet, som en slags pant som hos Västtrafik?
Så man kan resa på kortet även om det är 0 kr på reskassan men man kan åka på de 30 kr i panten istället?
För jag hittar ingen information om detta på eran hemsida!

för jag ska få gäster som kommer hit över en helg, då känns det ju onödigt att de ska betala 30 kr för ett kort som de sedan inte har nytta av!
Finns det något sätt att få rabatt utan ett Värmlandskortet i så fall?

Gäst
 

Hej, de 30 kronorna är en kostnad, inte en pant. Priset motsvarar ungefär vad vi får ge för kortämnet i tillverkning. Du kan alltså inte använda de 30 kronorna att resa för.

Värmlandskort med reskassa är enda sättet att få rabatt när det gäller enkelbiljett. Betalar ni med reskassa får ni 30 procents rabatt. Ni kan ju betala för flera med samma reskassa, om ni vill. Då kan dina medresenärer få pappersbiljetter, men du eller en av dem betalar med ett enda kort.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

Hej, värmlandskortet, till en 16 åring, vi bor på hammarö. han har ju gymnasiekortet men det gäller ju inte helger och senare kväll. om man laddar med reskassa, gäller det en viss tid då, eller tills pengarna är slut?

annica
 

Hej Annica, om du tankar reskassa på Värmlandskortet så kan du använda dem så länge det finns pengar kvar. Vi har ingen tidsgräns för det.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

Hej, Fungerar gamla värmlands respass fortfarande eller måste jag köpa ett helt nytt kort?

Elias
 

Hej Elias!

Dom gamla respassen fungerar inte längre, då Värmlandstrafik har bytt ut sina gamla maskiner mot nya.

Emil Wiklund
 

Hej Elias, det stämmer som Emil skriver. Har du pengar kvar på kortet så kan du gå till busstationen i Karlstad och få dem överflyttade till det nya Värmlandskortet.

/Sven-Ove

Värmlandstrafik
 

Hej!

Jag fick ett värmlandskort laddat med en massa pengar att använda i två veckor eftersom jag är nyinflyttat. Har läst något om att man kan använda kortet för resa till Örebro. Stämmer detta och vilka resor gäller det i såna fall?

Simon
 

Hej
Jag undrar om erat erbjudande om 1 extra vecka om man laddar periodkortet före fredag (28/2) Vart finns det på eran sida , kan inte hitta det. /Mari

Mari
 

Hej! Jag fyllde på mitt värmlandskort med 455kr, jag skulle bara fylla på röd zon som skulle egentligen kosta 400 kr, vad är det som kostar 455? eller vart kan jag åka med det kortet? skulle jätte gärna vilja veta det så snabbt som möjligt. tack i förhand!

// vilsen
 

kan man åka stadsbuss på ett värmlandstrafik buss kort?

Gäst
 

Ja, det kan du.

Gäst
 

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna
  • Rader och stycken bryts automatiskt.