Reskassa

Billigast enkelbiljett får du om du skaffar ett Värmlandskort och laddar det med pengar, så kallad reskassa. Sedan får du cirka 20 procents rabatt när du betalar biljetten med den. Du kan betala med reskassa på ditt Värmlandskort ombord på bussen, i våra biljettautomater och på våra kundcenter och försäljningsställen.

Reskassan kan inte användas som delbetalning när du köper enkelbiljett eller periodladdning. Hela beloppet för köpet måste finnas på reskassan.

Reskassa kan användas till att betala periodladdning med. Fast då får du ingen rabatt.

Reskassa på tåg

På tågen kan du inte betala med reskassa. Men du får samma rabatt här, om du visar upp ditt Värmlandskort och ett kvitto på att du har reskassa på det. Vill du betala din tågbiljett med reskassa köper du biljetten i förväg på ett försäljningsställe eller i en biljettautomat.

Anledningen till att du inte kan betala med den ombord på tågen är att de biljettmaskinerna inte fungerar som vi hade tänkt oss. En lösning är dock på gång.

Inte personlig

Reskassan på Värmlandskortet är inte personlig. Vem som helst kan åka på kortet och du kan betala för ett helt ressällskap om du vill.

Karlstadsbuss har ålderskategori på reskassan

Ombord på Karlstadsbuss går det att köpa enkelbiljett och betala med reskassa i den extra kortläsaren längre bak i bussen. Priset för en enkelresa för vuxen dras automatiskt från kortet när du håller det mot kortläsaren. Om du vill att det ska dras ungdomspris eller skolungdomspris istället, bör du kontakta Karlstadsbuss för att ålderskategorisera ditt kort.

Reskassa hos andra

Hittills har fem bolag dragit igång sina nya biljettmaskinsystem i vårt gemensamma samarbete. Det är vi, Karlstadsbuss, Dalatrafik, X-trafik (Gävleborgs län), Länstrafiken Örebro och UL (Uppsala län).  Resekorten ser olika ut men är lika på insidan.

Detta betyder till exempel att det går att betala med reskassa från dessa bolags resekort ombord på våra bussar, hos våra försäljningsställen och i våra biljettautomater.

Likaså kan värmlänningar använda reskassa på sitt Värmlandskort eller Karlstadsbuss resekort för att betala resor i de andra samarbetslänen.

Priser enkelbiljetter